Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A szegénység elleni küzdelem világnapja

2014.10.17.

A szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából a Vöröskereszt városi szervezetének helyiségeiben ma élelmiszercsomagokat és tisztálkodási szereket adtak át a legszegényebb szabadkaiaknak.

8393_1.jpg

A csomagosztásnál jelen volt Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociálisvédelemért felelős tagja, aki ebből az alkalomból elmondta, hogy Szabadka Város 3.100.000 dinárt biztosított 2600, élelmiszert és tisztálkodási szereket tartalmaz csomag beszerzésére azon szabadkaiak számára, akik a Szociális Munkaközpont adatai szerint szociális szükséghelyzetben vannak, és nem veszik igénybe a népkonyha szolgáltatásait.

A csomagokat a helyi közösségekben és a szabadkai Vöröskereszt városi szervezetének a helyiségeiben adják át a rászorulóknak, mondta Milimir Vujadinović, majd emlékeztetett rá, hogy Szabadka Város a legszegényebb polgárok számára egyszeri pénzsegélyt biztosít és pénzeli a Vöröskereszt népkonyhájának a működését is.

- Szabadkán a Szociális Munkaközpont nyilvántartása szerint jelenleg 4008 család kap pénzbeli szociális segélyt. A városi költségvetésben erre idén több mint hat millió dinárt különítettek el és mintegy ezer polgár élt az egyszeri pénzsegélyre való jogával. A város idén 20 millió dinárral támogatja a Vöröskereszt népkonyhájának a működését, ahol 1.100 szabadkai számára készül meleg étel, emellett pedig további 4 millió dinárt fordítottunk a legszegényebbek számára tüzelő vásárlására - hangsúlyozta Vujadinović.

Az Egyesült Nemzetek szervezetének adatai szerint a világon 2,2 milliárd szegény illetve szegénység határán élő ember van.

Becslések szerint Szerbiában a hét millió lakos 24 százalékát fenyegeti a szegénység. A sokgyermekes családok, a gyermekek, a munkanélküliek, az önellátó szülők, valamint a fogyatékkal élők és azok családjai vannak a legsúlyosabb helyzetben.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop