Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadkán az izraeli nagykövet

2014.10.14.

Maglai Jenő Szabadka Város polgármestere munkatársaival ma fogadást adott Jossef Levy Izrael belgrádi nagykövete tiszteletére, aki ma városunkba látogatott.

8387_1.jpg

A Városháza Zöld termében megtartott megbeszélést követően Maglai Jenő polgármester újságíróknak elmondta, hogy Levy nagykövettel nyílt és őszinte hangnemben beszéltek Szabadka Város és Izrael gazdasági és kulturális együttműködésének fejlesztéséről.

- Lehetőséget látok arra, hogy Szabadkán megjelenjenek izraeli cégek, s hogy ily módon erősíthetjük az izraeli tőke jelenlétét városunkban. Emellett adottak a lehetőségek a kulturális együttműködésre, ami ugyancsak nagyon fontos. Az izraeli nagykövetet tájékoztattuk a szabadkai Zsinagóga építési és felújítási terveiről is.Úgy vélem, hogy a mai találkozó termékeny volt, s hogy rövidesen konkrét eredményeket hoz - emelte ki Maglai Jenő.

Jossef Levy megítélése szerint Szabadka földrajzi fekvése és a szorgos emberek alapján jó helynek ígérkezik a beruházásokra.

- Ígérem, mindent megteszek azért, hogy részt vegyünk Szabadka gazdasági fejlődésében, mert véleményem szerint egy csodálatos hely, egyedülálló fekvéssel és nagyon képzett emberekkel. Elbűvöl a város kulturális és etnikai sokszínűsége, amely kiváló példája a szerbek és a kisebbségek közötti jó együttélésnek. Mély benyomást tett rám az Izraellel való együttműködésre fordított energia és az alapos tervezés. Megállapodtunk abban, hogy Szabadkán rövidesen megrendezzük az Izraeli Kultúra Hetét – mondta Levy őexcellenciája.

Elmondta, hogy elégedetten figyeli a Zsinagóga felújításával kapcsolatos munkálatokat, és emlékezetett rá, hogy Szabadkán igen életképes zsidó közösség működött, amely megsemmisült a II. világháborús holokauszt során.

- Ők nem térhetnek már vissza, de a szentély,a Zsinagóga, a szabadkai zsidók szellemi, vallási és kulturális életének központja még mindig áll a múlt jelentős történéseinek és a jelenben zajló együttműködésnek az emlékműveként - hangsúlyozta Jossef Levy.

A nagykövet ellátogatott a Zsidó Hitközségbe is, ahol Izrael politikai jelenéről és a világban szórványban élő zsidókkal fennálló kapcsolatairól.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop