Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Felújítják és kicserélik az elhasználódott fedett buszmegállókat

2014.10.07.

Maglai Jenő, Szabadkai polgármestere, Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke és Blau Péter, a Városépítési Igazgatóság megbízott igazgatója ma a Partizánbázisok utcában bejárta a városban annak a 20 lokációnak az egyikét, amelyeken október 25-ig új fedett buszmegállókat szerelnek fel. A beruházások áfa nélküli értéke 4,6 millió dinár, a kivitelező az újvidéki Petro-mont, amely a kivitelezés jogát közbeszerzési eljárásban szerezte meg.

8380_1.jpg

A fedett megállóhelyeket négy változatban szerelik fel a hely közműellátottságától függően, a felújításra szoruló megállóhelyeket pedig a Subotica-trans Közvállalattal együttműködve jelölték ki.

Maglai Jenő polgármester újságíróknak elmondta, hogy az autóbusz-megállók felújítására vonatkozó többévi ígérgetés után végre megkezdődött az adott ígéret teljesítése.   

- A megállóhelyek modern kivitelezésűek, idén október 25-ig 20 megállóhelyet újítunk fel, az elkövetkező két évben pedig arra számítok, hogy felújítjuk az összes autóbusz-megállót a városban és a peremvárosi településeken – jelentette ki Maglai Jenő.

Véleménye szerint az elhasználódott, a köznyelvben egyszerűen csak gombának nevezett megállók szanálása, újakkal történő cseréjnek célja, szebb megállóhelyeket biztosítani a polgárok számára, ami egy lépés előre a város általános rendezésében.

Megjegyezte, hogy figyelmet fordítanak majd a buszmegállókról a hulladék elszállítására is, megállapítva, hogy ezt az előző időszakban nem végezték megfelelő módon.

- Ezt a problémát meg kell oldani. Utasítottam a Városépítési Igazgatóságot, hogy foglalkozzanak ezzel a kérdéssel, mert nem tehetjük állandóan, hogy másra hárítjuk a felelősséget, hogy ki az illetékes, a Subotica-trans, vagy a Köztisztasági és Parkosítási KKV - hangsúlyozta Maglai Jenő.

Blau Péter szerint a jövő évi tervekben szerepel a legszűkebb, védett városközpontban a buszmegállók cseréje, továbbá Palicson is – mégpedig a Községközi Műemlékvédelmi Intézettel együttműködve.

8380_2.jpg


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop