Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Banja Luka és Szabadka együttműködése

2014.10.09.

Slobodan Gavranović és Maglai Jenő, Banja Luka és Szabadka polgármestere tegnap Banja Lukán Szándéknyilatkozatot írtak alá a két város együttműködéséről. A munkajellegű megbeszélése valamint a Banja Luka és Szabadka városok együttműködéséről szóló szándéknyilatkozat ünnepélyes aláírásánál jelen volt Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke, Nebojša Daraboš, a Városi Tanács gazdaságért felelős tagja, Ivan Vojnić Tunić, a szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara titkára, továbbá a Banja Luka-i polgármester több munkatársa is.

8378_1.jpg

Gavranović polgármester a megbeszélést követően újságíróknak elmondta, hogy a Szándéknyilatkozat aláírása csupán a kezdetét jelenti a két baráti város jó és gyümölcsöző együttműködésének a gazdaság, a kultúra, a sport és más ágazatok előrehaladása érdekében.  

- Célunk a két város együttműködéséről és barátságáról szóló egyezmény aláírása. Addig is megbízzuk az illetékes városi szolgálatokat, hogy készítsék elő a jegyzőkönyvet a konkrét határozatokról, egyértelmű programokról, intézkedésekről és határidőkről az együttműködés minden területére vonatkozóan – mondta a Banja Luka-i polgármester.

Maglai Jenő polgármester köszönetet mondott a meghívásért és hogy lehetővé válik az együttműködés, majd a sajtó képviselőinek hozzátette, hogy Szabadka és Banja Luka városokban sok a közös vonás, és hogy a gazdasági és kulturális együttműködés mellett lehetséges az együttműködés a turizmus, az egészség- és társadalombiztosítás terén is.

8378_2.jpg

Hozzátette, hogy a két város együttműködéséről aláírt szándéknyilatkozat az első hivatalos együttműködés amelyet Szabadka valamely Bosznia és Hercegovina-i várossal. Szabadka hasonló kapcsolatokat ápol a magyarországi Szegeddel és a horvátországi Eszékkel is.

- Elsősorban saját erőnkre kell támaszkodnunk, azokra a régiókra, amelyek földrajzilag közel vannak és amelyeknek közös érdekük az együttműködésre, és nem másoktól kell segítséget kérnünk – hangsúlyozta Maglai Jenő.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop