Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Együttműködési megállapodás a Madarak hangja projektről

2014.10.03.

A Palics-Ludas Közvállalat és három civil szervezet, az Artrust Egyesület, a Riparia Természetbarátok Egyesülete és az AŠC Polgári Egyesület együttműködési megállapodást írt alá a Madarak hangja projektről. A projekt célja előfeltételeket teremteni a madárfigyelés fejlesztéséhez a fenntartható öko-turizmus keretében, valamint a Szabadka Város területén található négy természetvédelmi területen az ehhez szükséges infrastruktúra megépítése.

8369_1.jpg

A Madarak hangja projekt második éve tart és egy olyan nyilvános kampány, amely támogatja és segíti a civil társadalmat valamint a természetvédőket a vadgerlék és a fürjek szerbiai vadászatának leállítására irányuló erőfeszítéseikben, mivel e két madárfaj populációja lényegesen csökken.

A programot városunkban az idén és jövőre is folytatják a svéd Nemzetközi Fejlesztési és Együttműködési Ügynökség finanszírozásával. Összesen 15.000 eurót fektetnek a Palics Természeti Park, a Ludasi-tó Különleges Természeti Rezervátum, a Szelevényi puszta és a szabadkai homokvidék területén madárlesek kiépítésébe.

- Hat madárlest építünk ki, tíz tájékoztató táblát helyezünk ki és a potenciális turisták számára egy virtuális térképet is kidolgozunk.A Palicsi-tó déli partján két madárlest építünk meg a főtervvel összhangban a négy természetvédelmi területet igazgató cég szakmai felügyelete mellett – mondta Vlatko Jovičević, az AŠC Polgári Egyesület képviselője.

Márton Ferenc, a Palics-Ludas KV megbízott igazgatója szerint a kezdeményezésnek nem csak természetvédelmi és művészeti értéke van, hanem számos ötletet ölel fel, s ezzel nagyszámú érdeklődőt tömöríthet maga köré.

A Palics-Ludas KV az építkezéshez szakmai segítséget nyújt, hogy biztosítsa a környezetvédelmi követelmények teljesülését, mivel ez a közvállalat szeretne hozzájárulni a kivételes projekt sikeréhez.  

Az előző időszakban nyilvánvalóvá váltak azok az alapvető lépések, amelyeket meg kell tenni illetve folytatni a figyelemfelkeltés céljából, és hogy megváltoztassák a döntéshozók véleményét, fokozzák szerbiai polgárainak a környezettudatát, s hogy megtegyék a lépéseket az ország biodiverzitásának és különösen ornitofaunájának a megóvása érdekében.

A Madarak hangja projekt kétnyelvű, szerb és magyar nyelven valósul meg.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop