Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megvitatták a Nemzeti ifjúsági stratégia első tervezetét

2014.10.03.

A Városháza Dísztermében kerekasztal megbeszélést tartottak A 2015-2025. közötti nemzeti ifjúsági stratégia első, munkajellegű változatáról, valamint az ezzel kapcsolatos 2015-2018. közötti akciótervről, amelynek kidolgozása most kezdődött meg az Ifjúsági és Sportminisztériumban.

8368_1.jpg

A nemzeti stratégia első tervezetének megvitatásába bekapcsolódott Nenad Borovčanin, az Ifjúsági és Sportminisztérium államtitkára, aki elmondta, hogy a dokumentum az elkövetkező tíz évre megteremti az ifjúsággal kapcsolatos állami politika stratégiai keretét, továbbá, hogy nagyon fontosak az ilyen jellegű megbeszélésekről érkező visszajelzések, hogy milyenek a szerbiai fiatalok szükségletei és milyenek az igényeik.

- A stratégia a fiatalok életével kapcsolatos nyolc területet ölel fel, ezek a foglalkoztatás és a vállalkozás-fejlesztés, az oktatás, a szabadidő, a biztonság, a mobilitás, az önkéntesség és a különböző tevékenységek, amelyek között a sport és a kultúra foglalja el a legjelentősebb helyet. A rendes élet lehetőségeinek a megteremtése, különösen az oktatás és a foglalkoztatás szempontjából, továbbá a Stratégia és a benne foglaltak megvalósítása nem lesz lehetséges a többi ágazatok, minisztériumok és hatalmi szintek bekapcsolódása nélkül, amelyeknél az „ifjúság” szónak kulcsfontosságúnak kell lennie – mondta Borovčanin.

Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagjakiemelte, hogy helyi szinten világosan megfogalmazódtak városunk ifjúsággal kapcsolatos politikai irányelvek.

- Az utóbbi két és fél évben elfogadtunk minden fontos dokumentumot, kialakítottuk az ifjúsággal kapcsolatos politikát és pontosa n tudjuk, mely irányba kell haladnunk.Elsősorban a szabadkai fiataloknak köszönhetően beazonosítottuk az összes problémát, akik szeretnének önmagukért küzdeni és szeretnék befolyásolni a velük kapcsolatos történéseket – hangsúlyozta Ostrogonac.

8368_2.jpg 

A helyi akcióterv tartalmazza a vidéki fiatalokkal kapcsolatos feladatokat is, mondta Dejana Baltes, Szabadka Város Ifjúsági Irodájának koordinátora.

- Kedvezőek az eddigi tapasztalataink, mert mind több fiatal ismeri fel az Ifjúsági Iroda fontosságát. A szabadkai fiatalok bekapcsolódtak az év folyamán zajló programok kialakításába és megvalósításába is - mondta Dejana Baltes.

Az Ifjúsági és Sportminisztérium, a helyi önkormányzat és az Ifjúsági Iroda képviselői mellett a megbeszélésen jelen voltak a különböző egyesületek, diák- és hallgatói önkormányzatok valamint a szakmai közvélemény képviselői is.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop