Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bosznia és Hercegovina nagykövete Szabadkán

2014.09.30.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke, valamint Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociálisvédelemért felelős tagja és Dragi Vučković, az Észak-bácskai Körzet vezetője ma a Városházán megbeszélést folytattak Ranko Škrbićtyel, Bosznia és Hercegovina szerbiai nagykövetével.

8360_1.jpg

A rendkívül szívélyes találkozó során hangsúlyozták, hogy Bosznia és Hercegovina, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet és Szabadka közös érdeke az eddig is jó kapcsolatok további erősítése a gazdaság, a mezőgazdaság, a szociális védelem és a kultúra terén, valamint a felsőoktatási és a tudományos intézmények illetve más intézmények között.

A megbeszélés során egyetértettek abban, hogy erősíteni kell a Banja Luka és Szabadka közötti kapcsolatokat, fokozni a gazdasági együttműködést, a regionális, határon átnyúló szerveződést (klaszterek formájában) és megteremteni a harmadik piacokon való fellépés lehetőségeit.

A Boszniai Szerb Köztársasággal való baráti kapcsolatok erősítése, a megvalósítható együttműködési területek konkretizálása érdekében megállapodtak abban, hogy a közeljövőben Maglai Jenő polgármester vezetésével Szabadka Város küldöttsége ellátogat Banja Lukába.

A Városháza Zöld termében megtartott találkozót követően Ranko Škrbić, Ilija Maravić, Milimir Vujadinović és Dragi Vučković ellátogattak a Kolevka Gyermekotthonba.

A látogatás során – amelyen részt vett dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociálisügyi Minisztérium államtitkára is- kifejezésre juttatták azt a szándékot, hogy a különleges szolgáltatások felhasználóinak legjobb ellátása érdekében erősíteni kell a két ország közötti együttműködést az egészségügy és a szociálisvédelem terén.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop