Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Munkajellegű megbeszélés a Népszínház épületének átalakításáról, felújításáról és kibővítéséről

2014.09.26.

Maglai Jenő, szabadkai polgármester kezdeményezésére a Városházán pénteken, 2014. szeptember 26-án bemutatták a Népszínház épülete átalakításának, felújításának és kibővítésének vázlattervét, amelyet a Városi Képviselő-testület 2013. október 17-én jóváhagyott tervfeladat-módosításának megfelelően dolgoznak ki, a szabadkai Népszínház épülete átalakítási, felújítási és kibővítési tervének módosítására létrehozott bizottság záróhatározataival összhangban.

8357_1.jpg

A Népszínház épületének átalakításáról, felújításáról és kibővítéséről tartott megbeszélésen jelen volt: Aleksandra Fulgosi, a művelődési miniszter kulturális hagyatékért felelős helyettese, Vesna Maricki Ostojić, a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium tanácsosa, Milorad Đurić, a tartományi művelődési és tömegtájékoztatási titkár helyettese, Nebojša Malenković, Vajdaság AT Nagyberuházási Alapjának ügyvezető igazgatója munkatársaival, Ilija Maravić, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, a Városi Képviselő-testület tanácsnoki csoportjainak a vezetői, a Népszínház épülete átalakítási, felújítási és kibővítési tervének módosítására létrehozott bizottság tagja, a Népszínház szerb és magyar társulatának igazgatói és a terv felügyeletével megbízott Support vállalat képviselője.

Az újvidéki Műszaki Tudományok Karának tervezői, akiket megbíztak a főterv módosításával, miután röviden áttekintették a tervezés korábbi menetét és az azt kísérő történéseket, rámutattak, hogy az egyik legigényesebb tervfeladat az volt, miként elhelyezni egy ilyen épületben a korszerű technológia összes vívmányát, majd ismertették a főterv és a színpadtechnikai terv módosítását és kibővítését, a belsőépítészet és a színházi tartalmak megközelítésének a koncepcióját.

Javaslatot tettek a terv befejezésének és a revideált tervdokumentáció végleges átadásának ütemezésére.  A műszaki ellenőrzést végző szakemberek rövidesen megkapják végső vizsgálatra és jóváhagyásra a műépítészeti és építészeti főterv módosítását valamint a szerelvények és színpadtechnika terveit, továbbá a külső rendezés főtervét, amelyekben megtették a műszaki ellenőrzés által javasolt módosításokat, kiegészítve a terv megvalósításának részleteire és ütemezésére vonatkozó módosításokkal, javításokkal.

8357_2.jpg

A tervek szerint az elkövetkező napokban átadják a tervben szereplő munkálatok költségszámítását, valamint az építészeti rajzokat, amelyek a közbeszerzési eljárás kiírásához szükségesek.

A műépítészeti és építészeti főterv módosítását valamint a szerelvények és színpadtechnika terveit, továbbá a külső rendezés főtervét a tervek szerint október közepén adják át, 2014. november 1-ig a belsőépítészeti vázlattervet és főtervet valamint a homlokzat kivitelezési tervét tartalmazó komplett dokumentációt is át kell adni.

Miután összeáll a teljes dokumentáció és beszerzik a módosított dokumentáció alapján az építési engedélyt, megteremtődnek a feltételek ahhoz, hogy elkezdődjön a Népszínház teljes épülete átalakításának, felújításának és kibővítésének új szakasza.

                                                                               Polgármesteri Kabinet                          

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop