Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a palicsi Szüreti Napokat

2014.09.22.

Az Arena Zabatkiensis Borlovagrend felvonulásával, s Maglai Jenő polgármester beszédével kezdődött meg szombaton a Szüreti Napok rendezvénysorozat Palicson. A Szüreti Napokon minden évben szőlészek, borászok, sajttermelők, méhészek, és népi kézművesek mutatják be legújabb portékájukat.

8347_1.jpg

- Ez az év kimondottan nehéz volt a bortermelőknek az extrém időjárás miatt, amely nagymértékben megnehezítette helyzetüket. Ennek ellenére térségünkben egyre nagyobb területen folyik szőlőtermesztés, s évről évre jobb minőségű borok kerülnek ki a pincékből. Komoly növekedés tapasztalható a borturizmus területén, egyre több a Szabadkára érkező olyan turista, aki ellátogat a borpincékbe - emelte ki Maglai Jenő polgármester.

8347_2.jpg

A legjobb bortermelő pincészet a Zvonko Bogdan Borászat lett, amely a legtöbb szőlőt ültette, és sikeresen szembeszállt a nehéz időjárási viszonyokkal is.
    - Kiemelkedő eredményeket sikerült elérnünk. A mintegy 50 hektáros ültetvényből, 300 ezer kilogrammnyi szőlőhozamra számítunk - mondta Huszák Zoltán.
A szabadkai borvitézek sorába idén beállhatott Dragan Stanković, a tavalyi Bortalálkozó nyertese, míg a Szüret Szépe Liliom Dijana lett.

8347_3.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop