Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Aleksandar Vučić megnyitotta az olaszországi Calzedonia által működtetett Gordon alsóneműgyárat

2014.09.19.

Szerbia kormányfője Aleksandar Vučić és a vállalat alapítója Sandro Veronesi ünnepélyes szalag átvágással nyitották meg az alsónemű gyárat, amely a kisbajmoki ipari parkban kapott helyet. 2013-ban alapították meg a Gordon leányvállalatot, amelyben Szabadkán az Intimissimi és a Tezenis márkájú termékeket gyártják.

8337_1.jpg

A 12 ezer négyzetméteres gyárcsarnokban 410 ember dolgozik, azonban a foglalkoztatottak számát az év végéig 550-re szeretnék növelni, s az elkövetkező három évben további ezer munkást kíván alkalmazni a vállalat. A Calzedonia, a Gordonhoz hasonló gyárak építését tervezi Apatinban és Rumán, ahol további 2000 új munkahely nyílik majd.  Aleksandar Vučić kormányfő hangsúlyozta, hogy a szerbiai vállalatból tudnak szállítani többek között az Európai Unióba, Oroszországba, Törökországba és Fehéroroszországba is, s ez a gyakorlat a jövőben is folytatódik. A kormányfő nyomatékosította, hogy az új befektetés Szabadka, s a Szerb Kormány érdeme. Azoktól a fiataloktól, akik itt dolgoznak, elvárják, hogy legyenek szorgalmasak és tisztességesek. Vučić kiemelte, hogy az elkövetkező két évben végrehajtott reformoknak köszönhetően Szerbia sokkal élhetőbb ország lesz, és legyőzi a konkurenciát minden értelemben - emelte ki a kormányfő. Hiszünk Szerbiában és ezt nem csak szavakkal, hanem tettekkel is bizonyítjuk – mondta doktor Sandro Veronesi, a Calzedonia vállalat alapítója és vezetője. "A szerbiai befektetéseinknek köszönve már kétezer embernek adtunk munkát, és azt tervezzük, hogy a következő két évben megduplázzuk az alkalmazottak számát." Szerbiában megvan az a kellő tudás, szorgalom és egyéb adottság, amellyel eredményeket érhetünk el - mondta a Calzedonia vállalat alapítója.

8337_2.jpg

A megnyitón jelen volt Giuseppe Manzo Olaszország szerbiai nagykövete, Zorana Mihajlović szerbiai kormányalelnök, valamint Maglai Jenő polgármester és Nebojša Daraboš, a Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja. Az olaszországi Calzedoniával 2011-ben lett aláírva a memorandum.

8337_3.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop