Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Maglai Jenő a munkatársaival meglátogatta a kutyamenhelyet

2014.09.04.

136 kutyának ad otthont a Köztisztasági és Parkosítási Közvállalat fennhatósága alatt működő állatmenhely Szabadkán. Maglai Jenő polgármester, Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke, és Kern Sólya Mária, a polgármester kommunális és környezetvédelmi ügyekkel megbízott tanácsosa ma ellátogattak a menhelyre, amely az elmúlt években nagymértékben el lett hanyagolva. Mostanra valamelyest rendeződött a helyzet, és immár egy korábban rossz állapotban lévő szektor működésére is megkapták a hivatalos működési engedélyt. Az önkormányzat idén 7 millió dinárt fordított a menhely felújítására - mondta el Maglai Jenő polgármester a helyszínen tett látogatása során. "Tarthatatlan volt a helyzet a menhelyen, s ígéretünket megtartva már most láthatóak a kezdeti eredmények. A kutyák élhető körülmények között vannak tartva, ápoltak és az élelmezésükkel sincs gond, valamint az orvosi ellátás is biztosított számukra. Tervben van a menhely további bővítése, területi és tartalmi szempontból egyaránt. Az elmúlt öt hónapban több mint 40 kutyát sikerült elhelyezni családoknál, s remélem, hogy egyre több szabadkai lesz érdekelt e területen" – tette hozzá Maglai.

8304_1.jpg

A polgármester kijelentette: reményei szerint két éven belül megoldódik a kóbor kutya probléma, ugyanakkor figyelmeztette a kutyatulajdonosokat, hogy aki az utcára teszi kutyáját és azt később befogják és azonosítják a csip alapján, az pénzbüntetésre számíthat. A kóbor kutyák befogása a Köztisztasági és Parkosítási Közvállalat feladata, azonban a kapacitásaik végesek. "A menhelyen nem tudnak elhelyezni 200-300 kutyát, amíg a feltételek nem adottak. A város utcáin kóborló veszélyesebb kutyákat azonban már befogták a közvállalat munkatársai" - emelte ki Maglai.

8304_2.jpg

Davor Kles, a menhely munkatársa elmondta, sikerült helyrehozniuk az úgynevezett „piszkos részt”, amelyben 22 kutyaboxot alakítottak ki. Ezekbe a ketrecekbe helyezik el azokat az ebeket, amelyeket a veszélyes kategóriába sorolnak. A menhelyen lévő kutyák egészségügyi állapotát naponta ellenőrzik, havonta meszelik a falakat, s fontos az a tény, hogy a kutyák 98 százaléka ivartalanítva van. További jó hír, hogy Szabadka polgárai egyre többen fogadnak örökbe kutyát a menhelyekről. Aki szeretné ezt a gyakorlatot továbbvinni, megtekintheti az állatok fényképeit a Köztisztasági és Parkosítási Közvállalat honlapján.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop