Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megünnepelték a város napját

2014.09.01.

A város lobogójának ünnepélyes felvonásával és a Városi Képviselő-testület díszülésével, amelyen az arra érdemesült szabadkaiaknak átnyújtották a Díszpolgári címmel és a Pro Urbe-díjjal járó oklevelet és plakettet, megünnepelték szeptember 1-jét, Szabadka Város napját. A Városháza Dísztermében megtartott ünnepségen jelen voltak a diplomáciai testület tagjai, a városi tisztségviselők, az állami és a tartományi szervek, a nemzeti tanácsok, a testvérvárosok, a vallási közösségek és a művelődési intézmények képviselői.

8281_1.jpg

A város napja alkalmából Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke köszöntötte a szabadkaiakat és a megjelent vendégeket. Beszédében többek között kiemelte, hogy túlságosan sok időt vesztegettünk el a közelmúlt kérdéseivel, s véleménye szerint most már arra van szükség, amihez meg is teremtődtek a feltételek, hogy a jövővel foglalkozzunk, mégpedig az eddiginél eltérő módon.

- Tiszteletben tartva a múlt pozitív vívmányait, Szabadkát olyan városnak szeretnénk látni, amelyben korszerű és ésszerű gazdálkodás folyik, olyan városnak, amelyben mindenkit elszámoltatnak a munkájáért vagy a sikertelenségéért, s végső soron, egy olyan városnak, amely jobban kapcsolódik a bennünket körülvevő világhoz – mondta Ilija Maravić.

8281_4.jpg

Őszintén szeretnénk, hogy Szabadka ismét olyan várossá váljon, amelyben érdemes élni és alkotni, olyan várossá, amelyben mindenki nagyobb és jobb fizetséget kap a munkájáért, mondta, majd hozzátette, hogy ehhez szükség van a köztársasági és a tartományi hatalom jobb együttműködésére és nagyobb támogatására, valamint polgártársaink támogatására is.

- Az előttünk álló időszak rendkívül nehéz lesz, de hisszük, hogy elég bölcsek, erősek és kitartóak leszünk az elképzelések megvalósításához, s hogy több munkával, nagyobb felelősséggel, a kiváltságok megszűntetésével nem maradnak el a kívánt eredmények – hangsúlyozta Ilija Maravić.

Maglai Jenő, Szabadka Város polgármestere ugyancsak köszöntötte a szabadkaiakat és a megjelent vendégeket. Beszédében emlékeztetett rá, hogy kilenc hónappal ezelőtt gyökeres változások történtek Szabadka politikai életében, olyan politikai előrelépés, amely az állam szintjén bekövetkezett változásokra támaszkodott.

- Kilenc hónap talán kevés ahhoz, hogy összegezzük a történéseket, hogy meghatározzuk a fejlődés új irányait, és hogy áttekintsük mindazokat az értékeket, amelyeknek vezérelniük kellene bennünket az elkövetkező időszakban, de teljesen elegendő a múlt tanúságainak a levonására. Szembe kell néznünk a realitásokkal, hogy meg kell változtatnunk a kötelezettségekhez való viszonyulásunkat, meg kell értenünk, hogy csak a fáradságos, felelősségteljes, szakmaisággal és tudással összefonódott munka hozhat eredményeket – hangsúlyozta Maglai Jenő.

8281_5.jpg

Véleménye szerint Szabadkának saját erejére és erőforrásaira kell támaszkodnia, s hogy az elkövetkező időszak legnehezebb és legnagyobb kihívása az lesz, hogy megváltoztassuk gondolkodásmódunkat.

- A szabadkai és a tágabb közösség is rendelkezik elegendő kapacitással, hogy megvalósítsa fejlesztési projektjeinket s ilyen értelemben komolyabban kell dolgoznunk. Ha komolyan és felelősségteljesen dolgozunk, ha szakavatott embereket helyezünk a megfelelő helyekre, akkor ebben sikerrel járunk – hangsúlyozta a polgármester.

A Városi Képviselő-testület díszülésén átnyújtották a Díszpolgári címmel és a Pro Urbe-díjjal járó okleveleket és plaketteket.

Kiemelkedő és időtálló életművükért, amellyel hozzájárultak Szabadka Város tekintélyének a növeléséhez hazánkban és külföldön egyaránt, a testület Díszpolgári címet adományozott Dudás Károly írónak, publicistának és szerkesztőnek, valamint Milenko Kosanović karikaturistának és illusztrátornak.

8281_2.jpg

A kiemelkedő alkotásokért és tevékenységért, melyek jelentősen hozzájárulnak Szabadka tekintélyének, anyagi és szellemi értékeinek a növeléséhez, Pro Urbe-díjat vehet át Nevenka Bašić Palković könyvtári szaktanácsadó, kurátor, Kovács Tibor sportaktivista és prof. dr. Branko Ćupurdija etnológus és antropológus.

A Városi Képviselő-testület díszülését alkalmi műsor tette még gazdagabbá.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop