Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Befejeződött a XIII. Interetno Fesztivál

2014.08.26.

Az Avilai Szent Teréz Székesegyháztól a Köztársaság téri Etnopolisig és a kék szökőkútig díszmenetben vonultak a résztvevők a XIII. Interetno Fesztivál záróeseményére, hogy még egyszer fellépjenek a szabadkai közönség előtt Costa Rica, Lettország, Macedónia, Magyarország, Románia, Észak Ciprus és Szerbia képviselői, majd a Városháza feletti ötperces tűzijátékkal legördült a fesztivál függönye, amelyet 2014. augusztus 22-e és 26-a között rendeztek meg városunkban.

8261_1.jpg

A Városi Képviselő-testület elnöke, Ilija Maravić az Interetno Fesztivál zárásakor elmondta, hogy Szabadka az elmúlt öt napban a különböző hagyományok, kultúrák és szokások találkozásának és összefonódásának a színhelye volt, ahol az egész világból érkezett fiatalok barátkoztak egymással. Mint mondta, Szabadka olyan hely is volt, amelyben – a városközpontban kialakított Etnopolisban – népművészeti alkotások is láthatók voltak, tükrözve a térség hagyományainak és itteni létünknek egy részét, olyan hely volt, ahol a látogatók végigsétálhattak a Borutcán, és ahol játszóházat szerveztek a legkisebbek számára.

Ilija Maravić elégedettségének adott hangot, amiért a Népkör Magyar Művelődési Központ idén is sikerrel szervezte meg az Interetno Fesztivált, s hogy városunkban ezekben a napokban a dal, a tánc, a jó ritmusok, a barátság és az ifjúság jegyében teltek a napok. A képviselő-testület elnöke kiemelte, hogy a város számára jelentős rendezvény résztvevői tapasztalatot cserélhettek és megismerkedhettek a soknemzetiségű Szabadka sajátosságaival.

8261_2.jpg

- Szabadka olyan város, amelyben a másságot előnyként élik meg, olyan város, amelyben a másság kincsét őrzik és ápolják. Szabadkát erről ismerik országhatárainkon túl is, s épp amiért ápoljuk ezt a másságot, joggal mondják Szabadkára, hogy Európa kicsiben, mert ez egy olyan közösség, amelyben az emberek becsülik, megértik és tisztelik egymást. Nem kérdezik, hogy ki milyen nyelvet beszél, melyik templomban imádkozik s mely néphez tartozik, egy város, amelyben húsznál is több nemzet képviselői élnek - hangsúlyozta Ilija Maravić, kiemelve: hiszi, hogy az Interetno Fesztivál résztvevői városunkban jól érezték magukat, megismerték a várost, új barátokat szereztek s hogy Szabadkáról országaikba pozitív üzeneteket visznek magukkal.

8261_3.jpg

A XIII. Interetno Fesztivál szervezője a Népkör Magyar Művelődési Központ, védnöke pedig Szabadka Városa és a Népművészeti Fesztiválok Nemzetközi Tanácsa (a CIOFF) volt.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop