Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Beharangozták a városnapi programokat

2014.08.25.

- Idén szakítunk a városnap megünneplésének eddigi gyakorlatával. A városnappal kapcsolatos események nem húzódnak el hetekig, hanem a rendezvények zöme három nap alatt zajlik le, augusztus 30-a és szeptember 1-je között. Úgy döntöttünk, hogy a város napja ne legyen kizárólag a politikai tisztségviselők, a politikai elit napja, hanem minden polgártársunk napja. Épp ezért megpróbálunk minél több polgártársunkat megnyerni ahhoz, hogy vegyenek részt a városnapi eseményeken – mondta Maglai Jenő, Szabadka polgármestere a Városháza Média Központjában megtartott mai sajtótájékoztatóján.

8249_1.jpg

A városnapi rendezvények másfajta szervezésével megkíséreljük megváltoztatni a város mentalitását is – emelte ki a polgármester, megállapítva, hogy sajnos évekre visszamenőleg és még ma is calimeroi kórban szenved Szabadka: mindennel elégedetlenek vagyunk, semmi sem felel meg nekünk, minden rossz és itt semmit sem lehet rendesen megcsinálni.

- Ezekkel a rendezvényekkel, a polgárokkal együtt megkíséreljük módosítani ezt a viszonyulást, s hogy a negatív energiákat fokozatosan a derűlátó gondolkodással váltsuk fel. Ha mindannyian egy célra törekszünk, hogy közösségünk számára jobb életet teremtsünk, s ha ebben minél több polgártársunk vesz részt, akkor talán polgártársaink többsége is másként fog gondolkodni, s úgy érezheti majd, hogy itt mégis van perspektíva, s hogy több derűlátással kell a jövő felé fordulnunk – hangsúlyozta Maglai Jenő.

Hangsúlyozta, hogy a városnapi ünnepségek költségvetése idén a tavalyinak az egy harmada, és valamivel több, mint 2,5 millió dinárt tesz ki. Idén nem hívtuk a zenei élet hazai és külföldi nagy neveit, ennek ellenére hiszi, hogy a műsor vonzó lesz, hiszen olyan fiatalok lépnek majd fel, akik megérdemlik a lehetőséget, hogy tehetségüket és zenei tudásukat megmutassák a szabadkai közönségnek.

Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke elmondta, hogy a 2014. szeptember 1-én 10 órakor kezdődő díszülésre meghívták a szabadkai testület minden tanácsnokát, minden köztársasági és tartományi képviselőnket, a partnervárosok képviselőit, a nagykövetségek és a konzulátusok képviselőit, továbbá az egyházatk, iskolák, az egészségügy és a köztársasági hatalom képviselőit valamint az eddigi polgármestereket és községi elnököket.

- Úgy vélem, hogy a városi képviselő-testület elnökeként kötelességem szeptember 1-én a polgárokhoz szólnom, és elmondanom, hogy mit tett a helyi hatalom az előző időszakban s hogy mit szándékozik a jövőben tenni – jelentette be Ilija Maravić.

A Díszpolgári címmel és a Pro Urbe-díjjal járó oklevelet és plakettet 2014. szeptember 1-én, a Városi Képviselő-testület díszülésén adják át.

Kiemelkedő és időtálló életművükért, amellyel hazánkban és külföldön egyaránt hozzájárultak Szabadka Város tekintélyének a növeléséhez, a Díszpolgári címet Dudás Károly írónak, publicistának és szerkesztőnek, valamint Milenko Kosanović karikaturistának és illusztrátornak nyújtják át.

A kiemelkedő alkotásokért és tevékenységért, melyek jelentősen hozzájárulnak Szabadka tekintélyének, anyagi és szellemi értékeinek a növeléséhez, Pro Urbe-díjat vehet át Nevenka Bašić Palković könyvtári szaktanácsadó, kurátor, Kovács Tibor sportaktivista és prof. dr. Branko Ćupurdija etnológus és antropológus.

Az idei városnapi program műsorvezetője, Srđan Olman egyetértett azzal, hogy ideje megváltoztatnunk a szabadkaiak tudatát. Épp ezért lesz a városnap mottója: „Szabadka, én vagyok”, s hogy minden szabadkai egyidejűleg lesz az ünnepségek vendége és házigazdája is.

8249_2.jpg

Bejelentette, hogy a Szabadság téren kizárólag szabadkai együttesek lépnek fel, amelyek félóránként váltják egymást, az esti hangversenyekre pedig az érdeklődők számára ingyenes buszjáratokat indítanak a peremvárosi településekről.

Hétfőn, szeptember 1-én ingyen használhatják a Harcosok Sorakozója lakótelepen levő fedett uszodát, minden parkoló-övezetben ingyenes lesz a parkolás 14 óráig, az esti hangversenyre a környező településekről ingyenes buszokat indítanak.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop