Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt a XIII. Interetno Fesztivál

2014.08.22.

Ma este a Városháza előtti téren megnyílt a XIII. Interetno Fesztivál, amelyen hét ország népi együttesei vesznek részt. Az Interetno Fesztivál megnyitását a résztvevők díszfelvonulása előzte meg. A Köztársaság téren felállított Etnopolis fesztiválvárosban bemutatták a résztvevőket, zenekarokat, néptánc- és népi együtteseket Costa Ricából, Lettországból, Macedóniából, Magyarországról, Észak Ciprusról, Romániából és Szerbiából.

8238_1.jpg

A résztvevőket, a szervezőket és a nagyszámú szabadkai és vidékről érkezett közönséget Nyilas Mihály, Vajdaság AT kormányának alelnöke, tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár köszöntötte, majd elmondta, hogy létrejött a város Szabadka város szívében, a gyönyörű Városháza előtti téren, amelyen felépítették az Etnopolist.

8238_2.jpg
Nyilas Mihály

- Szabadka méltó város az Interetno Fesztivál házigazdájának lenni, az elkövetkező öt napban pedig a különböző kultúrák, szokások, zene, tánc és népművészeti alkotások európai és világ-fővárosa lesz. Gratulálok Szabadka Városának és a Népkör Magyar Művelődési Központnak a kitűnő szervezéshez.Élvezzük együtt a zenét, a ritmust, az e helyen egyesült kultúrák sokszínűségét – mondta Nyilas Mihály.

Maglai Jenő szabadkai polgármester az Interetno Fesztivál megnyitásakor örömének adott hangot, amiért a Fesztiválon az elkövetkező napokban több száz fiatal lép fel a világ különböző tájairól és hazánkból.

8238_3.jpg
Maglai Jenő

Elismerőleg szólt a Népkör Magyar Művelődési Központról és annak fiataljairól, akik az év folyamán nagy erőfeszítéseket tettek az Interetno Fesztivál megszervezésért, hogy ismét élvezetes pillanatokat biztosítsanak a számunkra. Maglai Jenő polgármester kiemelte, hogy az Interetno Fesztivál Szabadka és a térség márkaneve immár 13 éve.

- Ezt a márkanevet Önök is támogatják, tisztelt polgártársaink, akik az idén is nagy számban gyűltek össze a Köztársaság téren.Szabadka Város és Vajdaság AT kötelessége fenntartani az Interetno Fesztivált, hogy megerősítsük és segítsük a fejlődését, bővítését, s hogy tovább képviselje azt az elképzelést, amelyért létrehozták, és amelyért megszervezik: hogy megismerjünk és barátkozzunk a világkülönböző tájairól érkező emberekkel, hogy városunkban találkozzanak és összefonódjanak a különböző szokások és kultúrák - hangsúlyozta Maglai Jenő, aki köszöntötte a vendégeket, a fesztivál résztvevői, s kívánt mindenkinek kellemes itt-tartózkodást.

Szabadkán az élet augusztus 26-ig az Interetno Fesztivál jegyében zajlik. A Köztársaság téren felállított színpadon gazdag kulturális programot rendeznek, a fesztiváli látogatókat az Etnopolisban többek között kézműves vásár és Borutca várja, ahol neves borászok népszerűsítik majd boraikat.

8238_4.jpg

Az Interetno Fesztivál során számos koncertre is sor kerül, így a látogatók meghallgathatják majd a szabadkai és a térségből érkező zenekarokat is. A fesztivál szerves részét képezi a Fesztiválklub, amelyet a Népkör MMK-ben rendeznek, a fesztiválon részt vevő külföldi együttesek pedig Magyarkanizsán és Zentán is fellépnek.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop