Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Javaslatok az illetékes szervekhez a mezőgazdasági termelők tartozása kérdésének megoldására

2014.08.22.

- A polgárok – mezőgazdasági termelők által kezdeményezett összejövetelen, amelyen azok a termelők vettek részt, akiknél esedékessé vált az egészség-, nyugdíj-, rokkantbiztosítási valamint vízügyi járulék alapján keletkezett kamatos tartozás, több olyan intézkedést javasoltak, amelyeket Maglai Jenő Szabadka polgármestere és Zlatko Marosiuk polgári jogvédő aláírásával ellátott jegyzőkönyv formájában juttatnak el az illetékes szervekhez, szervezetekhez. Ezek a Pénzügyminisztérium,a Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Minisztérium, az Egészségügyi Minisztérium és a Munka-, Foglalkoztatás- Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium - közölték ma a Városháza Média Központjában megtartott sajtótájékoztatón.

8236_1.jpg

A Szabadegyetem amfiteátrumában a szabadkai polgári jogvédő által kezdeményezett, 2014. augusztus 13-án megtartott összejövetelen jelen volt Juhász Attila, a Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Minisztérium államtitkára, Szabadka Város Önálló Szakszervezetének alelnöke, Hugyi István, valamint a Köztársasági Nyugdíjbiztosítási Alap és az Adóigazgatóság (szabadkai kirendeltségének) több képviselője és mintegy 150 mezőgazdasági magántermelő. Zlatko Marosiuk hangsúlyozta, hogy a Juhász Attila által javasolt intézkedéseket követően a jelenlevők támogatták a Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Minisztérium javaslatait.

- Az első javasolt intézkedés, hogy a földterület arányában állapítsák meg a kötelező biztosítási járulékokat, a nyugdíj- és rokkantbiztosítási, az egészségbiztosítási és a vízgazdasági járulékokat. A másik, hogy írják le az esedékessé vált tartozások kamatait, a harmadik pedig, hogy a tartozás alapösszegét több részletben törlesszék – emlékeztetett Marosiuk.

Az összejövetel résztvevői által kezdeményezett javaslatokat is támogatták, amelyek közül az első, hogy további intézkedésig és a jogszabályok módosításáig, vagy legalább egy évre állítsák le a nyugdíj- és rokkantbiztosítási, egészségbiztosítási és vízgazdasági járulék alapján esedékessé vált tartozások behajtását - mondta a polgári jogvédő.

- Azt is javasolták, hogy a mezőgazdasági termelők biztosítása önkéntes legyen és hogy azt az időszakot, amelyre nem fizették be a kötelező járulékokat, vonják ki a szolgálati évekből, illetve, hogy az öregségi nyugdíjat a befizetett járulékok arányában határozzák meg. Ugyancsak javasolták, hogy végezzék el a biztosított időszakok összekapcsolását, mint azt tették a gazdaság esetében és vizsgálják felül a tartozásokat, mivel több esetben is tévesen könyvelték el és állapították meg a kötelezettségeket - hangsúlyozta Zlatko Marosiuk.

A sajtótájékoztatón jelen volt a Városi Tanács mezőgazdaságért felelős tagja, Osztrogonác Simon és Tóth Szalai Erika, a városi ombudsman helyettese.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop