Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Nikola Sedlak nagymester aranyérmet szerzett a norvégiai Sakkolimpián

2014.08.19.

A norvégiai Tromsoban augusztus 1-je és 15-e között megtartott 41. Sakkolimpián a szerb válogatott tagja, a szabadkai Nikola Sedlak nagymester aranyérmet szerzett a negyedik táblán elért legjobb egyéni eredményéért (8 játszmából 6,5 pont, aminek 2773 a performance-pontszáma).

8219_1.jpg

Ebből az alkalomból Maglai Jenő szabadkai polgármester fogadást adott Nikola Sedlak nagymester tiszteletére, amelyen jelen volt Miroslav Kopanja, a Szerb Sakkszövetség elnöke és a szabadkai Spartacus Sakk-klub több képviselője. A Városháza Zöld termében megtartott szívélyes hangulatú találkozót követően Nikola Sedlak, Miroslav Kopanja és Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja a Városháza Média Központjában sajtótájékoztatót tartott.

Nikola Sedlak elmondta, hogy az idén Szerbia egyéni bajnokságán Szabadkán nem volt szerencséje, mivel az utolsó előtti fordulóban kikapott és ezzel elúszott az első hely, a norvégiai Sakkolimpián azonban egyáltalán nem gondolt az esetleges egyéni sikerre.

- Az volt a célom, hogy válogatottunk, amely jól kezdett, minél jobb helyezést érjen el. A torna előrehaladtával egyszer csak felcsillant a remény, hogy egyéni érmet szerezhetek. A norvégiai Sakkolimpián megszerzett aranyérem pályafutásom legnagyobb sikere és jelentős ösztönző erő a küszöbönálló versenyekhez – mondta Nikola Sedlak.

A szerb férfi válogatott a 16. helyen zárt (a 12-23. helyosztásban), míg a nők a 29- helyen végeztek (a 27-44. helyosztásban). A férfiaknál a bajnoki címet Kína, a nőknél Oroszország szerezte meg.

Vjekoslav Ostrogonac elégedettségének adott hangot, amiért polgártársunk, Nikola Sedlak nagymester, a szerb sakk-válogatott tagja, a Spartacus Sakk-klub edzője és játékosa a közelmúltban befejeződött norvégiai sakkolimpián aranyérmet szerzett és ezáltal a lehető legszebb módon járult hozzá az ország és Szabadka népszerűsítéséhez.

Gratulált a Szerb Sakkszövetség elnökének a tromsoi olimpián elért nagy sikerhez, és kiemelte, hogy reményei szerint Szabadka Városa és a Szerb Sakkszövetség az elmúlt nyolc hónaphoz hasonlóan a továbbiakban is jól fog együttműködni.

Miroslav Kopanja elmondta, hogy a felfiatalított válogatott a 41. Sakkolimpián egy pillanatra sem volt alárendelt helyzetben, és hogy a sakkválogatott tagjai emberként és játékosként is csak most értek be, s hogy a jövőben még jobb eredményekre számíthatunk tőlük.

A Szerbiai Sakkszövetség és Szabadka együttműködése kivételes, mondta Kopanja, majd hozzátette: hisz abban, hogy a közelmúltban sikeresen megszervezett serdülő országos bajnokság és a férfiak egyéni országos bajnokság után Szabadka kitűnő házigazdája lesz a férfi és női országos 1. liga versenyének, amelyet augusztus 30-a és szeptember 9-e között rendeznek meg Palicson.  

A szerb férfi válogatott a 16. helyen zárt (a 12-23. helyosztásban), míg a nők a 29- helyen végeztek (a 27-44. helyosztásban). A férfiaknál a bajnoki címet Kína, a nőknél Oroszország szerezte meg.

A Sakkolimpia közvetlenül a Sakk Világbajnokság után a második legfontosabb verseny. Ezen 174 országból összesen 1.800 versenyző vett rész, köztük 10 Szerbiából.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop