Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Vulin miniszter szabadkai látogatása

2014.08.11.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke ma a Városháza Zöld termében megbeszélést folytatott Aleksandar Vulin köztársasági munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi miniszterrel és munkatársaival.

8211_1.jpg

A polgármester örömének adott hangot, amiért a miniszter - miután átnyújtotta a határozatot arról, hogy egy újabb idősek otthona tett eleget a tanúsítvány megszerzéséhez szükséges feltételeknek – ellátogatott a Városházára is, majd elmondta, hogy a szabadkai önkormányzat a szociálisvédelem terén a következő évre komoly projekteket készít elő a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztériummal együtt.

- Nagy kihívások várnak ránk és a minisztériumra is, de ha együtt és komolyan dolgozunk, akkor sok mindent sikerrel oldhatunk meg. Bizonyos vagyok abban, hogy a helyi önkormányzat és a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium együttműködése eredményesebb lesz az elkövetkező időszakban. Úgy vélem, hogy ehhez adottak az előfeltételek, de erre szükség van polgártársaink szociális jellegű igényei miatt is – hangsúlyozta a polgármester, amikor a megbeszélés után találkozott az újságírókkal.

Hangsúlyozta, hogy Szabadka Város önkormányzata számára rendkívül fontos, hogy megerősítse a Szociális Központ munkáját.

- Adottak a szükségletek és van elegendő terünk is ahhoz, hogy a szabadkai szociális helyzet javítása érdekében elsőként szakmailag és a káderek tekintetében is megerősítsük a Szociális Központot, és együtt dolgozzuk ki a közösségünk számára szükséges projekteket – hangsúlyozta Maglai Jenő.

Aleksandar Vulin miniszter elmondta, hogy Szabadka Városának és a minisztériumnak is azonosak a feladatai, mivel a Szociális Központ és a szociális intézmények többsége részben a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium, részben pedig a helyi önkormányzat hatáskörébe tartozik, ezek a hatáskörök pedig összefonódnak, amikor a pénzelésről és több konkrét területről van szó.

- Közös feladatot látunk el, ez pedig a helyi önkormányzat területén élő polgárok jólétének a biztosítása. Rajtunk áll, hogy jobban éljenek, hogy nagyobb biztonságban legyenek, biztosított legyen a róluk való gondoskodás, hogy nagyobb reményekkel végezzék munkájukat – mondta Aleksandar Vulin.

Hangsúlyozta: szeretne köszönetet mondani Szabadka Város vezetőségének, hogy a végrehajtott takarékossági intézkedések közepette egyetlen dinárt sem vont meg a szociálisvédelemtől.

- Ennek örülök és szeretném az önkormányzatnak megköszönni, hogy így viszonyul azok iránt, akik a legsúlyosabb helyzetben vannak. A válság terheit nem a legszegényebbeknek kell viselniük. Viseljék azt a tehetősebbek – üzente Aleksandar Vulin, majd hozzátette, hogy a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium és a szabadkai önkormányzat a jövőben is együttműködik majd.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop