Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Az ítéletidő során az illetékes szolgálatok a város több pontján avatkoztak közbe

2014.08.07.

Keddről szerdára (augusztus 5-ről 6-ra) virradóra Szabadkát, Kelebiát és több peremvárosi helyi közösséget sújtott felhőszakadás méretű eső, erős szél, villámlás és jégeső.

8203_1.jpg

A kiadós csapadék - annak intenzitásától függően – négyzetméterenként 40 – 107 liternyi esőt jelentett – a város több pontján okozott komoly gondokat, különösen a szokásos kritikus helyeken, amelyeken a csapadék a leggyakrabban és a legtovább marad meg záporok után, az új városházánál és a szabadkai Állategészségügyi Intézetnél levő aluljáróknál.   

A kiadós eső nem csupán a közlekedésben okozott fennakadásokat, hanem elárasztotta az udvarokat, a pincéket és a lakóépületeket, komoly gondokat okozva sok szabadkai polgárnak, különösen a Gát helyi közösségben leginkább sújtott Bánát utca lakóinak.

A Bánát utcát elöntő vízfolyam egyik oka, hogy a nyitott esővíz-csatorna, - amely a Lóverseny-pályától vezet a Joó Lajos utcáig, ahol csővel csatlakozik a városi csatornahálózat III. számú gerincvezetékéhez – nagymértékben elvesztette rendeltetését.

Amennyiben a nyitott csatorna visszakapná eredeti rendeltetését, amelyet jobbára azért veszített el, mert felelőtlen polgárok sok helyen betemették, másutt pedig benőtte a gaz és a cserjés, a Gát Helyi Közösség területének nagy részén megoldódna a csapadékvizek elvezetése.

A Köztisztasági és Parkosítási KKV és a Vízművek és Csatornázási KKV a kommunális felügyelőkkel és a kommunális rendőrséggel együttműködve a város több pontján avatkozott be a város több pontján, annak ellenére, hogy a kiadós csapadék igencsak megnehezítette a munkájukat.

Az ítéletidő következményeinek a szanálásában ezúttal is nagy segítséget nyújtott a szabadkai Tűzoltó-mentő Egység, amely augusztus 5-ről 6-ra virradóra és tegnap 14 óráig a város különböző pontjain áramfejlesztős pumpákkal szivattyúzta ki a vizet mintegy 40 háztartásból.

Szabadka egyes részeiben a nagy kiterjedésű, mélyebben fekvő területek a viszonylag fejlett csatornahálózat ellenére hatalmas gondot jelentenek a város számára.A város területén található összes nyitott csatorna megtisztítása és rendbehozatala – amelyek sajnos elveszítették eredeti rendeltetésüket – nagymértékben megkönnyítenék a talajvizet és a csapadék elvezetését, jelentősen mérsékelve az ítéletidő idején keletkező gondokat.  

Kérjük polgártársainkat, hogy az ilyen – gyakorlatilag rendkívüli - helyzetekben különösebb szükség nélkül ne használják gépjárműveiket, valamint ha módjukban áll, segítsenek a rászorulóknak.

A rendkívüli helyzetek városi törzskara figyelemmel kíséri a helyzet alakulását a terepen és szükség esetén együttműködik az illetékes szolgálatokkal és szervekkel.

                                          Szabadka Város rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskara

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop