Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Hat utcában elkészült az új útburkolat

2014.08.05.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Blau Péter, a Szabadka Város Építési Igazgatósága KV megbízott igazgatója és Bunford Tivadar, a Városépítési Igazgatóság felügyelő bizottságának elnöke ma a Kertvárosban bejárták a Nikola Tesla utcát, amely egyike annak a hat városi és peremvárosi útvonalnak, amelyek a Városépítési Igazgatóság programja keretében új útburkolatot kaptak. Az építési, felújítási és revitalizációs munkálatokat, a vertikális és horizontális szignalizációval együtt a tervdokumentációnak megfelelően a szabadkai Vojput Rt. végezte.

8196_1.jpg

Maglai Jenő, Blau Péter és Bunford Tivadar megállapította, hogy az 1350 m hosszú és 5,5 m széles utcában a két rétegű útburkolat, a bitumenezett alap és a felső, aszfaltbeton kopóréteg, az Építési Igazgatóság és a Vojput közt megkötött szerződésnek megfelelően jó minőségben és határidőre készült el.

Egyetértettek abban, hogy mindenekelőtt a Jovan Mikić és a Miloš Crnjanski általános iskolák tanulóinak a biztonsága érdekében mielőbb, de legkésőbb szeptember 1-ig, a tanévkezdésig el kell helyezni a fekvőrendőröket és a vibrációs szalagokat, amelyek egyidejűleg figyelmeztetnék a gépjárművezetőket arra, hogy csökkentsék haladási sebességüket, illetve azt hangolják össze az érvényes sebességkorlátozással.

A Nikola Tesla utca mellett a városi utak karbantartási programjával összhangban új útburkolatot kapott a Laza Lazarević utca (150 m hosszan és 4 m szélességben) és a Csillag Károly utca (90 m hosszan és 4 m szélességben) a Sétaredei Helyi Közösségben, a Belcsény utca (250 m, 4 m) Újfalu HK-ben, a Lazar Nešić utca (250 m, 4 m) Kelebián, valamint a Szabadka utca (190 m, 4 m) Palicson.

Az építési, felújítási és revitalizációs munkálatok, a vertikális és horizontális szignalizáció kivitelezése ez év június közepén kezdődött és július végén fejeződött be. A hat utcában elvégzett munkálatok összértéke áfával együtt 48 millió dinárt tett ki. Szabadka Város költségvetéséből erre a célra 32 millió dinárt irányoztak elő, míg a tartomány 16 millió dinárral járult hozzá a Nikola Tesla utcai úttest megépítéséhez.

A Nikola Tesla utca bejárását követően Maglai Jenő polgármester, Blau Péter és Bunford Tivadar ellátogattak a Kőrösi és a Miloš Crnjanski utca közti rendezetlen területre is, amelyen a fű és a gyomok mellett már magas fák is nőttek, azzal az elképzeléssel, hogy az elkövetkező időszakban rendeltetésének megfelelően rendezik ezt a területet.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop