Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Fogadás a szerb női ifjúsági válogatott és a FIVB játékvezető-jelöltjei tiszteletére

2014.08.04.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja ma a Városháza dísztermében fogadta az országos ifjúsági női röplabda válogatott tagjait, a Röplabda Világszövetség (FIVB) nemzetközi játékvezető-jelöltek számára szervezett kurzus résztvevőit és a Szerb Röplabda Szövetség (SZRSZ) küldöttségét.

8194_1.jpg

Szerbia ifjúsági válogatottja augusztus 5-e és 9-e között a sétaerdei Sportcsarnokban részt vesz a röplabda Balkán-bajnokságon, amelyen hét ország válogatottja indul, ugyanakkor augusztus 1-je és 10-e között a szabadkai Pátria Szállóban a SZRSZ szervezésében rendeznek tanfolyamot a FIVB nemzetközi játékvezető-jelöltjei számára. A 12 országból érkezett 21 jelölt vezeti a kurzus ideje alatt a 2014. évi női ifjúsági Balkán-bajnokság mérkőzéseit.

Maglai Jenő polgármester köszöntötte a szerb női ifjúsági válogatott tagjait, a FIVB nemzetközi játékvezető-jelöltjei kurzusának résztvevőit és a SZRSZ küldöttségét és kívánt mindenkinek kellemes tartózkodást városunkban.

Elégedettségének adott hangot, amiért a női ifjúsági Balkán-bajnokságot Szabadkán rendezik meg, majd kiemelte, hogy a szabadkaiak igyekeznek jó házigazdák lenni és hogy tiszteletben tartják a Szerb Röplabda Szövetséggel a bajnoksággal kapcsolatban kötött megállapodást.

Szabadka mindig nyitott lesz a Szerb Röplabda Szövetséggel való együttműködésre. Úgy véljük, hogy városunknak ki kell állnia az ilyen jelentős versenyek mellett, mert az ilyen nemzetközi rendezvények hozzájárulnak Szabadka város hírnevének növeléséhez valamint a röplabda népszerűsítéséhez. Az országos női ifjúsági válogatott tagjainak jó játékot kívánok a Balkán-bajnokságon, s hogy a szabadkaiak lelátókról érkező támogatásával megszerezzék az első helyet - mondta Maglai Jenő.  

A vendégeket köszöntötte Vjekoslav Ostrogonac is, aki többek között a szerb női ifjúsági válogatottnak figyelemre méltó eredményeket kívánt a Balkán-bajnokságon, valamint a 24. Európa-bajnokságon, amelyet augusztus 16-a és 24-e között rendeznek meg a finn Tamperében és (a döntőt) az észt Tartuban. Szabadka város érdeke, hogy a sportok városa mellett Paliccsal együtt jelentős idegenforgalmi célállomásként is népszerűsítse magát.

A fogadás során a SZRSZ végrehajtó bizottságának tagja, Dejan Jovanović Maglai Jenőnek átnyújtotta a Szerb Röplabda Szövetség külön plakettjét a sokéves együttműködés és a röplabda fejlődéséhez való szabadkai hozzájárulás elismeréseként.

A jelenlevőket köszöntötte a FIVB játékvezetői bizottságának titkára, a kurzus igazgatója, az orosz Szergej Titov, valamint a FIVB játékszabály-bizottságának elnöke és a kurzus instruktora, a skót Alexander James Steel.

Szergej Titov elmondta, hogy Szerbia egymás után másodszor házigazdája a FIVB nemzetközi játékvezető-jelöltjei számára szervezett tanfolyamnak (tavaly Kladovóban rendezték meg). A kurzus rendkívül jelentős, hiszen a majdani nemzetközi játékvezetőket készíti fel, akik az elkövetkező évtizedekben fontos tisztségeket töltenek majd be.

Alexander James Steel köszönetet mondott a kiváló fogadtatásért és a Szabadkán kialakított remek munkakörülményekért, majd hangsúlyozta, hogy nagyon fontos a játékvezető-jelöltek megfelelő felkészítése, hogy a játékosok számára lehetővé tegyék a minél jobb és színvonalasabb játékot.

A fogadáson jelen volt Darko Đuričković, a SZRSZ nemzeti válogatottjainak a koordinátora és Simon Ginnes, a Balkán Röplabda Szövetség küldötte a szabadkai Balkán-bajnokságon.

A Balkán-bajnokságon hét válogatott indul: Szerbia, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Görögország, Macedónia VJTK, Románia és Törökország. A bajnokságot egyfordulós pontrendszerben bonyolítják le (mindenki mindenkivel megmérkőzik). A szerb válogatott első mérkőzését kedden, augusztus 5-én 20 óra kezdettel játssza Macedónia ellen a sétaerdei Sportcsarnokban.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop