Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt a szabadkai Körzeti Börtön tangazdaságának új lakóépülete

2014.07.31.

A szerb Kormány igazságügyi minisztere, Nikola Selaković ma megnyitotta a szabadkai Körzeti Börtön tangazdaságának újonnan megépített nyílt típusú lakóépületét. A megnyitón jelen volt dr. Milan Stevović, a Büntetés-végrehajtási Igazgatóság igazgatója, BiljanaPavlović államtitkár, SlavicaJelača miniszterhelyettes, DragiVučković, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet vezetője, IlijaMaravić, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és DušanSuvajac, a szabadkai Körzeti Börtön igazgatója.

8190_1.jpg

Selaković miniszter elmondta, hogy a tangazdaság új lakóépülete, amelyben 48 elítélt számára van hely, tehermentesíti a Szabadka központjában található Körzeti Börtön épületét, amely már több mint 130 éves. A lakóépületben elhelyezett elítéltek képezhetik magukat zöldség- és szántóföldi növénytermesztés valamint állattartás terén.

Elmondta, hogy az építkezés 2007-ben kezdődött, a munkálatok 2010. és 2013. között szüneteltek, majd a Büntetés-végrehajtási Igazgatóság és a Körzeti Börtön összefogásával alig öt hónap alatt elkészült az épület.

A miniszter kiemelte a szabadkai börtön tangazdaságának kiváló eredményeit. A termelés 98 hektáron folyik, amelyet a helyi önkormányzattól és a Mezőgazdasági Minisztériumtól kaptak térítésmentes használatra a mezőgazdasági földekről szóló törvénnyel összhangban. Elmondta továbbá, hogy az Igazságügyi Minisztérium célja egy önellátó börtönrendszer kialakítása.

- A szabadkai Körzeti Börtön tangazdasága a hozamokat tekintve példamutató lehet mások számára - hangsúlyozta Nikola Selaković, aki elmondta, hogy tavaly a kukorica hektáronkénti hozama 7,5 tonna, a napraforgóé pedig 2,7 tonna volt, a búza hozama pedig az idén az országos átlag felett várható.

Selaković miniszter beszélt arról is, hogy Szerbiában a börtönöket emberhez méltó színvonalra kell emelni, s hogy nem lehet egyetlenegy olyan börtönünk sem, amelyre az Európa Tanács vagy annak illetékes szerve azt mondhatná, hogy emberhez nem méltó körülmények között tartózkodnak emberek.

A miniszter elégedetten jelentette be, hogy holnap, augusztus 1-jén, 1930 óta először neveznek ki közjegyzőket Szerbiában, s hogy kinevezésük jelentős mértékben hozzájárul a szerbiai igazságügy és igazságügyi rendszer reformjának folytatásához.

A szabadkai Körzeti Börtön orvosára a közelmúltban kiírt pályázatra senki sem jelentkezett, ami talán arról is tanúskodik, hogy népként mennyire válogatósak és elkényeztetettek vagyunk – állapította meg látogatása végén Nikola Selaković igazságügyi miniszter.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop