Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Város támogatja a Cukorbetegek Egyesületének a tevékenységét

2014.07.17.

A szabadkai Cukorbetegek Egyesületének a sajtóban megjelent információja kapcsán, miszerint a Város pénzügyileg nem támogatta a cukorbetegek szakosított üzletének a megnyitását, Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy nem korrektek az egyesület állításai és hogy Szabadka Városa pénzügyileg is támogatja a Cukorbetegek Egyesületének munkáját.

8170_1.jpg

A polgármester kiemelte és szerződéssel bizonyította, hogy a Város és a Cukorbetegek Egyesülete 2014. április 29-én piaci feltételekkel kötött szerződést egy 33,90 négyzetméter alapterületű üzlethelyiség bérletéről a Jakab és Komor tér 11. szám alatt élelmiszeripari termékek kiskereskedelmére.

A polgármester megállapította, hogy a szakosított üzlet megnyitása gazdasági tevékenységnek minősül, függetlenül attól, hogy ezt a tevékenységet egy az egészségügy területén tevékenykedő egyesület végzi, és hozzátette, hogy Szabadka Városa nem foglalkoztathat embereket a polgárok egyesületeiben.

Hozzátette, hogy Szabadka Városa a Szabadegyetemen kedvezményesen bocsátott a Cukorbetegek Egyesülete rendelkezésére egy üzlethelyiséget, és egy üzlethelyiséget a Kék Szív 024 Egyesület rendelkezésére, amely a fiatalkorú cukorbetegekkel foglalkozik.

Maglai Jenő polgármester kijelentette azt is, hogy a szabadkai Rendőr-igazgatóság vezetőjével, BorivojeMucaljlyal tegnapelőtt folytatott megbeszélése után, amikor megállapították, hogy nincs kilátás arra, hogy a nyomára akadjanak azoknak, akik ellopták a Vergődő Madár emlékművet, illetve hogy az emlékmű valószínűleg valamely illegális öntödében végezte, munkatársainak elrendelte, hogy október végéig új emlékművet állítsanak ugyanazon a lokáción.

A kivilágított területet bekerítik és video-felügyelettel látják el, és hozzátette: reméli, hogy Szabadkán soha többé nem lophatják el az ártatlan áldozatok emlékművét.

A Vergődő Madár emlékművet 1994-ben állították Szabadkán a Zentai úti temető emlékrészén, azoknak az ártatlan magyar, horvát, szerb, bunyevác, zsidó és német áldozatoknak az emlékére, akiket 1944-ben bírósági ítélet nélkül végeztek ki.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop