Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 22. ülését

2014.07.15.

A Városháza Dísztermében megtartották Szabadka Város képviselő-testületének 22. ülését, amelyen megvitatták mind a 25 napirendi pontot.Többek között Rendeletet hoztak a Szabadka Város Közigazgatási Hivataláról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről, a Palicsi-tó és környéke környezeti állapotának fejlesztésére vonatkozó terv meghozataláról valamint a Díszpolgári cím és a Pro Urbe-díjak adományozásáról.

8156_1.jpg

A tanácsnokok a Városi Tanács javaslatára elfogadták a Rendeletet a Szabadka Város Közigazgatási Hivataláról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről, amellyel a városi közigazgatásban a hatékonyság és az átláthatóság növelése érdekében az eddigi hat helyett tíz titkárságot hoznak létre. Ezek a titkárságok a következők: Pénzügyi Titkárság, Helyi Adóügyi Titkárság, Általános és Közös Ügyek Titkársága, Társadalmi Tevékenységek Titkársága, Építésügyi Titkárság, Vagyonjogi Titkárság, Gazdasági, Gazdaságfejlesztési és Idegenforgalmi Titkárság, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Titkárság, Kommunálisügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárság valamint Felügyeleti és Ellenőrző Titkárság.

Kiemelkedő és időtálló életművükért, amellyel hozzájárultak Szabadka Város tekintélyének a növeléséhez hazánkban és külföldön egyaránt, a testület Díszpolgári címet adományozott Dudás Károly írónak, publicistának és szerkesztőnek, valamint MilenkoKosanović karikaturistának és illusztrátornak.

A kiemelkedő alkotásokért és tevékenységért, melyek jelentősen hozzájárulnak Szabadka tekintélyének, anyagi és szellemi értékeinek a növeléséhez, a Képviselő-testület Pro Urbe-díjat adományozott NevenkaBašićPalković könyvtári szaktanácsadónak, kurátornak,  Kovács Tibor sportaktivistának és prof. dr.BrankoĆupurdija etnológusnak és antropológusnak.

A Díszpolgári címmel és a Pro Urbe-díjjal járó oklevelet és plakettet 2014. szeptember 1-jén, a Városi Képviselő-testület díszülésén adják át.

Határozatot hoztak több közvállalat és kommunális közvállalat megbízott igazgatójának a kinevezéséről is.A Szabadka Város Építési Igazgatósága KV megbízott igazgatójává Blau Pétert, a Szabadkai Gázművek KKV megbízott igazgatójává DraganBožinovićot, a Szabadkai Rádió KV megbízott igazgatójává LjubišaStepanovićot, a Szabadkai Távfűtőművek KKV megbízott igazgatójává pedig DervoAhmetovićot nevezték ki. A kinevezettek megbízatási ideje 2014. augusztus 22-től a közvállalatok és kommunális közvállalatok igazgatóinak a kinevezéséig, de legfeljebb a kinevezésük napjától számított hat hónapig tart.

A Városrendezési Intézet KV megbízott igazgatójává Tripolszki Tímeát nevezték ki.A kinevezett ügyvezető megbízatási ideje 2014. augusztus 24-től a Városrendezési Intézet jogállásának a megváltozásáig, vagyis a Városépítési Igazgatóság KV-tal történő egyesítésének befejezéséig, de legfeljebb a kinevezés napjától számított hat hónapig tart.

A Kéményseprő KKV eddigi megbízott igazgatója, Nikola Pajić helyére, aki lemondott tisztségéről, Slobodan Prokićot nevezték ki a Kéményseprő KKV megbízott igazgatójává.A kinevezett ügyvezető megbízatási ideje a Határozat meghozatalát követő naptól látja el a Kéményseprő KKV igazgatójának a kinevezéséig, de legfeljebb a kinevezés napjától számított hat hónapig tart.

A tanácsnokok több rendeletet hoztak: a vízellátásról, a kommunális rendről szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről, a községi utakról és utcákról, a helyi kommunális illetékekről szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről, a Szabadkai Távfűtőművek KKV alapításáról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről valamint a Szabadka Város területén működő óvodák hálózatáról.

Ugyancsak rendeletet hoztak a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény alapításáról szóló rendelet módosításáról,valamint a Nagyfény Helyi Közösség megalakításáról szóló rendelet módosításáról, és határozatban hagyták jóvá a Stadion KV árjegyzékének a kiegészítéséről szóló döntést valamint a Szabadka Város Lakáshitel Alapja szabályainak módosításáról és kiegészítéséről szóló döntést.

A Képviselő-testület Rendeletet fogadott el a részletes szabályozási terv (RSZT) kidolgozásáról a Szabadka területén levő, Szegedi úttól délre eső kereskedelmi rendeltetésű 201-es és a 202-es blokk egy részére vonatkozóan, valamint az RSZT kidolgozásáról a Szabadka területén, a Szegedi úttól délre és a palicsi kerülőúttól nyugatra eső kereskedelmi rendeltetésű 203-as blokkra és a 206-os blokk egy részére.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop