Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Zorana Mihajlović miniszter-asszony az utak karbantartásáról

2014.07.09.

Dr. Zorana Mihajlović, a Kormány alelnöke, építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter ma megnyitotta a szabadkai Bajnat utcától az E75-ös autóúton levő keleti csomópontig felújított utat, hangsúlyozva, hogy a közlekedésbiztonság fokozása érdekében a minisztérium az elkövetkező időszakban komolyan kíván foglalkozni az utak karbantartásával.

8144_1.jpg

A IIB-300 jelzésű állami út megnyitásával Szabadkát egy 7 kilométeres korszerű út köti össze az autópályával. A munkálatokat állami pénzekből finanszírozták, a felújításra mintegy 920 millió dinárt költöttek, megjavították az útszegélyt és két vasúti átjárót, miáltal lényegesen javult a közlekedésbiztonság.Az úttestbe 7.000 tonna aszfaltot építettek be.A kivitelező a szabadkai Vojput Rt. volt.

Mihajlović miniszter-asszony kiemelte, hogy az utak karbantartása az egyik legfontosabb dolog a közlekedésbiztonság fokozása szempontjából, ami a Kormány és az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium prioritásai között szerepel.

- Szándékunkban áll áttekinteni az útkarbantartás pénzelésének módját, a SzerbiaiUtakKV és a számos alvállalkozó viszonyát és rendezzük a közöttük még 1992 óta fennálló szerződéses viszonyokat.Megkísérelünk elegendő pénzt találni, amit ésszerűen kell költeni az utak karbantartására – mondta ZoranaMihajlović.

Újságírói kérdésre válaszolva, hogy az elkövetkező időszakban megépül-e a 10-es közúti folyosón az Y-elágazás Szabadkától Kelebiáig tekintettel a közelmúltban bekövetkezett árvizekre, a miniszter-asszony elmondta, hogy meg fog épülni, hogy egyetlen megkezdett projekt sem áll le a 10-es és a 11-es közúti folyosón, de nem állunk el néhány újabb projekt megvalósításától sem, mint amilyen a Belgrád-Nagybecskerek közötti autóút tervezett megépítése.

- Az előző tíz évben eléggé lelassult infrastrukturális fejlesztések nem állnak le, mert az állam sokat veszít ha együttesen nem leszünk hatékonyak a projektek megvalósításában – hangsúlyozta a miniszter.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere kiemelte, hogy az Y-elágazás kapcsán a SzerbiaiUtak KV-ban a telek-kisajátítással megbízott igazgatóval, aki elmondta, hogy 51 parcella esetében még mindig nem fejeződött be a kisajátítási eljárás.Megállapították, hogy ezt az eljárást Szabadka Város önkormányzatával és a szakszolgálatokkal együttműködve október végéig befejezik, s hogy ezáltal teljesen megoldódnak a vagyonjogi kérdések.

Ugyancsak megállapították, hogy az Y-elágazás egyes elemeire a tervdokumentáció sem készült el teljesen, illetve nem dolgozták ki egy felüljáró és a körforgalmak terveit, amelyeket meg kell építeni. Maglai Jenő úgy vélte, hogy nagyon fontos kifizetni az eddigi kivitelezőt, ami azért fontos, hogy ha sikerül biztosítani a pénzt, ki lehessen írni a közbeszerzési eljárást a munkálatok folytatására.

- Remélem, hogy – ha lesz megértés – jövőre a köztársasági költségvetésből biztosítanak eszközöket az Y-elágazás megépítésére, és hogy 2015-ben befejezzük ezt a projektet.A kivitelezők állítása szerint a teljes projekt a szerződések megkötése és a pénz biztosítása után hat-hét hónap alatt befejezhető. Jelenleg a munkálatok 40 százaléka kész – mondta Maglai Jenő polgármester.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop