Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Koszorúzás a harcosok napja alkalmából

2014.07.07.

Július 4-e, a harcosok napja alkalmából megkoszorúzták a fasizmus áldozatainak emlékművét.A polgárok, Szabadka Város önkormányzata és a Harcos Szövetség községi bizottsága nevében LjubenHristov, a polgármester segédje és MirkoBajić, a Városi Képviselő-testület elnökhelyettese vezette küldöttség koszorúzott, a Szerb Köztársaság Kormánya és az Észak-bácskai körzet küldöttségének élén, amely koszorút helyezett el, DragiVučković, az Észak-bácskai közigazgatási körzet vezetője állt. Koszorúzott még a Zsidó Hitközség, a SZSZP városi bizottsága, a Szabadkai Kommunisták és Tito Központ küldöttsége valamint a hadirokkantak és a békeidőbeli katonai rokkantak egyesülete.

8138_1.jpg

Vojislav Raičević, a Harcos Szövetség községi bizottságának elnöke ebből az alkalomból arra emlékeztetett, hogy 1941. július 4-én az ismert baloldali Ribnikarék házában tartotta ülését a Jugoszláv Kommunista Párt Központi Bizottságának politikai testülete, amelyen történelmi döntést hoztak az általános népfelkelésről, a megszállók és hazai árulók elleni harc megkezdéséről.

Mint mondta, a határozatot három nappal később, július 7-én kezdték megvalósítani, amikor a partizánok egy csoportja a spanyol önkéntes, ŽikicaJovanovićŠpanac vezetésével Fehértemplomban elsütötte az első partizán fegyvert, amivel kezdetét vette az általános népfelkelés.

- Ez a kis balkáni ország, amelyet Jugoszláviának hívtak, és népe eleget tett a felkelésre vonatkozó felszólításnak, megmutatta, hogy a megszállók és a hazai árulók elleni harccal hogyan kell megőrizni tekintélyét és szelemének méltóságát – hangsúlyozta Raičević.

A népfelszabadító háború harcosai aggodalommal figyelik a neonácizmus és a neofasizmus megjelenését, amelyek a faji megkülönböztetésért szállnak síkra és nemzeti, vallási és faji gyűlöletet, intoleranciát hirdetve dicsőítik a náci vezetőket és népszerűsítik ezt az ideológiát. A jelenlevőket köszöntötte a harcosok és a népfelkelés napja alkalmából, a fiatalokat pedig arra kérte, hogy továbbra is ápolják a népfelszabadító harc vívmányait.

A Fasizmus áldozatainak terén tartott megemlékezést követően megkoszorúzták a Jadran mozi épülete mellett felállított Hűségükért emlékművet is.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop