Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Jó testvérvárosi együttműködés

2014.07.01.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere munkatársaival hétfőn, 2014. június 30-án Eszéken részt vett az eszéki testvérvárosok, Pforzheim, Pécs, Tuzla, Maribor, Budapest XIII. kerülete és Szabadka küldöttségeinek fogadásán, amelyet a vendéglátó város vezetősége Ivan Vrkić polgármesterrel az élén rendezett Eszék Város védszentjei, Péter és Pál napja alkalmából.

8133_1.jpg

A találkozó során megállapították, hogy a testvérvárosok barátsága – amelyek küldöttségei jelen voltak a fogadáson – igazi gazdagságot jelent, és hogy a legmagasabb, állami szintű kapcsolatok mellett a polgárok jóléte szempontjából rendkívül jelentős a regionális szintű együttműködés is.

A díszfogadáson hangsúlyozták, hogy az elmúlt időszakban számos közös tevékenység zajlott, kölcsönösek voltak a vállalkozók látogatásai, sporttalálkozókat, kulturális rendezvényeket szerveztek és megbeszéléseket folytattak az EU projektekkel kapcsolatos együttes tevékenységekről.

A polgármesterek egyetértettek abban, hogy az eddigi sokéves baráti együttműködés eredményes volt, s hogy az elkövetkező időszakban fejleszteni, erősíteni kellene a gazdasági együttműködést, különösen pedig a kulturális projektekben való együttműködést.

Eszék és Vicenza polgármesterei tegnap ünnepélyesen aláírták a barátsági és együttműködési megállapodást.Vicenza Eszék 11. testvérvárosa.

Szabadka Község és Eszék Városa 2004. szeptember 1-jén, többéves együttműködést követően írták alá e jószomszédi kapcsolatokról és együttműködésről szóló megállapodást.A különböző küldöttségek látogatásai, a személyes kapcsolatok, az együttműködés és a tapasztalatcsere lehetővé tette a két város egymáshoz való közeledését.

Eszék és Szabadka Városa között 2010. július 8-án írták alá a barátsági és együttműködési megállapodást.Az együttműködés a művelődés, a tudomány, a gazdaság és a sport területén, továbbá más, közös érdekeket megjelenítő területeken zajlik.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop