Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A tavankútiak a falu napját ünneplik

2014.06.27.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, IlijaMaravić, a Városi Képviselő-testület elnöke és BlaškoStantić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja részt vettek a Tavankúti Helyi Közösség közgyűlésének a falu napja alkalmából megtartott díszülésén.A díszülést a szalmakép-készítő naiv művészek első művésztelepe Galériájában rendezték meg, a MarkoOrešković utca 10. alatt.

8129_1.jpg

Maglai Jenő polgármester újságírók előtt kiemelte, hogy az elkövetkező időszakban több figyelmet fordítanak majd a peremvárosi helyi közösségek fejlődésére, majd elmondta, hogy a helyi önkormányzat igyekszik fejleszteni a település közműhálózatát és társadalmi életét a helyi Művelődési Otthon felújításával, amely biztonsági okokból tavaly óta használaton kívül van.

- Az idén biztosan folytatjuk a Művelődési Otthon építését, amely egyébként halad a maga útján és remélem, hogy jövőre befejeződnek a munkálatok s hogy az épületet átadjuk rendeltetésének.A helyi közösség kérésére Felsőtavankúton a temetőben ravatalozót építünk, az elkövetkező néhány évben pedig nem csupán az önkormányzat, hanem Tavankút, Mérges és Szkenderevó számára is a legnagyobb kihívást a vízvezeték-hálózat kiépítése jelenti majd ezekben a településekben.

Hangsúlyozta, hogy Szabadka Város lépésről lépésre szeretné javítani a peremvárosi helyi közösségek gazdasági helyzetét a helyi termelők és vállalkozók ösztönzésével.

Tavankút azon ritka helyi közösségek egyike, amelyekben nincs vízvezeték-hálózat - emelte ki Josip Petreš, a TavankútiHK Közgyűlésének elnöke, majd hozzátette, hogy a helyi közösség számára a prioritások egyike a Művelődési Otthon felújítása.

- Falunkban sok egyesület és két művelődési egyesület tevékenykedik, számos rendezvényt szervezünk, ezért jól jönne számunkra a Művelődési Otthon – mondta Petreš.

Mint mondta,Tavankút együttműködési szerződést írt alá a magyarországi Katymárral, és megkísérlik felvenni a kapcsolatot a horvátországi Velika községgel.

- A horvátországi Velika községgel a művelődési egyesületek szintjén már együttműködünk, de szeretnénk ezt az együttműködést kiterjeszteni a helyi önkormányzatokra is. Mivel Horvátország tagja az Európai Uniónak, velük együtt szeretnénk megpályázni egyes projekteket, illetve szeretnénk a segítségüket kérni a pályázatok megírásához, ami sokat jelentene nekünk – mondta Josip Petreš.

Tavankút Helyi Közösség illetve a falu napja Mária Szíve napjának megünnepléséhez kötődik.Ma megtartotta díszülését a helyi közösség Közgyűlése, misét szolgáltak, holnap pedig 18 órakor művelődési műsort rendeznek a falusi parkban.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop