Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Nyílt és eredményes beszélgetés Zorana Mihajlović miniszterasszonnyal

2014.06.26.

Dr. Zorana Mihajlović, a Kormány alelnöke, építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter ma a Szerb Kormány épületében megbeszélést folytatott Maglai Jenő szabadkai polgármesterrel, ŠemsudinKučevićtyel, Tutin község elnökével valamint VelimirOgnjenovićtyal, Zaječar polgármesterével illetve munkatársaikkal, egy olyan gyakorlat bevezetőjeként, hogy csütörtökönként fogad legalább három községet, hogy segítsen a szerbiai helyi önkormányzatok gondjainak a megoldásában.

8128_1.jpg

- Bizonyosak vagyunk abban, hogy ez egyik módja annak, hogy megismerjük a számunkra nem ismert gondjaikat és megkíséreljünk rájuk együttes megoldást találni.Szeretnénk csökkenteni a bürokráciát, hatékonyabbá tenni a folyamatokat és mindazt, ami a helyi önkormányzat és az állam között zajlik – elsősorban a polgárok jóléte érdekében – emelte ki újságírók előtt az ülést követően dr. Zorana Mihajlović.

Megállapította, hogy az önkormányzatoknak szükségük van az állami szervek támogatására, de az állami szerveknek is szükségük van az önkormányzatok támogatására, majd elmondta, hogy a mai külön-külön megtartott találkozókon a közúti, vasúti és építészeti infrastruktúra helyzetét tekintették át. Megállapodtak abban, hogy mindezen problémák megoldását már a jövő héten megkezdik a közvállalatok képviselőivel tartandó külön megbeszéléseken.

- Szó volt olyan kérdésekről is, amelyek nem tartoznak az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium hatáskörébe, de ezeknél is megbeszéltük, hogy ha szükséges, megbeszéléseket szervezünk más minisztériumokkal is a hatáskörükbe tartozó kérdésekről – mondta ZoranaMihajlović.

Maglai Jenő polgármester megdicsérte a Kormány alelnökének elszántságát, hogy közvetlen megbeszéléseket folytasson a községek és a városok képviselőivel a helyi gondokról, és úgy vélte, hogy ez konkrét lépéseket jelent számos gond megoldása felé.

- Konkrét témákról beszéltünk, nyíltan és nagyon hatékonyan.Remélem, hogy rövid időn belül már e beszélgetéseknek az eredményeit is élvezhetjük – hangsúlyozta Maglai Jenő.

A Kormány alelnökével és munkatársaival folytatott megbeszélésen Maglai Jenő polgármester és munkatársai felvetették a szabadkai terelőút, az ún. Y-elágazás megépítésének kérdését, a vasúti áruterminál kiépítését, a Népszínház befejező építési munkálatainak a pénzelését, a külön védelem alatt álló központban található ingatlanok Szabadka Város köztulajdonaként történő bejegyeztetését, a nem célirányos önkormányzati transzfer-eszközökre vonatkozó törvény következetes tiszteletben tartását, annak lehetőségét, hogy a mezőgazdaságból megvalósított bevételek egy részét mezőgazdaságon kívüli célokra fordíthassák, valamint a Hadseregotthon kérdését.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop