Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Átadták a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjakat

2014.06.22.

Ilija Maravić, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és Maglai Jenő, Szabadka polgármestere ma a Városháza Dísztermében megtartott ünnepségen átadták a Dr. Bodrogvári Ferenc-díj okleveleit és plakettjeit. Az elismeréseket odaítélő bizottság javaslatára a Városi Képviselő-testület a 2014. június 16-án megtartott 21. ülésén hozott rendeletével a 2013. évi kiemelkedő tevékenységért és figyelemre méltó alkotásért a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat Saša Grunčić zenetanárnak, K. Kovács Ákos operatőrnek és Dejan Vujinović művelődésszervezőnek ítélték oda.

8090_1.jpg

Miután emlékeztetett rá, hogy Bodrogvári Ferenc 79 évvel ezelőtt született Bezdánban, Ilija Maravić kiemelte, hogy Bodrogvári Ferenc 1980-ban elsőként érdemelte ki az alkotóknak odaítélt Sámán-díjat, majd, ahogyan a VKT elnöke fogalmazott, intellektuális és életútjának csúcsán, váratlanul és túlságosan is korán hagyott el bennünket és lépett át az örökkévalóságba.

- Ez után került elfogadásra a javaslat, hogy az alkotói munkásságért odaítélendő Sámán-díjat nevezzék el róla, az első díjazottról, dr. Bodrogvári Ferenc íróról, filozófusról, tanárról, alkotóról és entellektüelről. Ez a legkevesebb, amit mi, tisztelői megtehettünk – mondta Ilija Maravić, majd így folytatta:

Városunk 1980. óta folytatja a hagyományt és minden évben odaítéli a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat azoknak a 40 évesnél fiatalabb kiemelkedő irodalmi, képzőművészeti és zenei alkotóknak, akik műveikkel és tetteikkel hozzájárultak Szabadka művelődési életének fejlődéséhez illetve itthon és külföldön kiemelkedő kulturális tevékenységet fejtettek ki területén az előző naptári évben.

- Hiszem, hogy a dr. Bodrogvári Ferencről elnevezett díj jó kezekbe került, s hogy a díjazottak büszkék lesznek arra a díjra, amelyet egy az ideológiákat és időt túlhaladó, becsületes és bátor alkotóról neveztek el.   Úgy vélem, hogy ma nekünk is szükségünk lenne olyan bátor és bölcs emberekre, mint amilyen ő volt – mondta Ilija Maravić.

Maglai Jenő polgármester kiemelte, hogy a Dr. Bodrogvári Ferenc-díj odaítélése azt bizonyítja, hogy a város figyelemmel kíséri a fiatal alkotókat, hogy gondot visel a tehetségekről, akik fiatal koruk ellenére is az átlag fölé tudtak emelkedni és tudtak tartós értékeket teremteni.

- Ez a díj az egyén eredményeinek az elismerését szolgálja, egyúttal pedig célja megerősíteni és ösztönözni őket a további munkára, alkotásra. A helyi önkormányzatnak az idén sem volt könnyű dolga, mert a legjobbakat kellett kiválasztani a nagyszámú jelölt közül. Ez egyúttal szerencse is, amely azt mutatja, hogy gazdag és sikeres a fiatalok alkotómunkája. Remélem, hogy az elismerés a díjazottakat még eredményesebb munkára fogja sarkallni – mondta Maglai Jenő.

A Városháza Dísztermében megjelentekhez szólt dr. Bodrogvári Ferenc özvegye, Bodrogvári Varga Gyöngyi is.

A díjazottak nevében Dejan Vujinović mondott köszönetet. Többek között azt mondta, hogy Szabadka városa évről évre lehetővé teszi a fiatal művészeknek, alkotóknak, hogy folytassák azoknak a köröknek a rajzolását, amelyeket elődeik, a korábbi Dr. Bodrogvári Ferenc-díjasok kezdtek meg.

A Városháza Dísztermében megtartott ünnepséget a szabadkai Zeneiskola tanulói tették színesebbé.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop