Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Etnofest a palicsi Vigadóban

2014.06.18.

A XI. Etnofestet pénteken és szombaton, június 20-án és 21-én tartják meg a palicsi Vígadóban, spanyol, magyar, marokkói, belizei és szerbiai művészek fellépésével.

8087_1.jpg

Az Etnofest világzenei fesztivál különböző művészeti ágakat ötvöz, hiszen hangversenyek, filmvetítések, műhelymunkák, kiállítások és gyermekprogramok várják az érdeklődőket – mondta Ágoston Pribilla Valéria, a polgármester művelődésügyi tanácsadója, hozzátéve, hogy a művelődési tartalmak városi palettáján az Etnofest különleges helyet foglal el.

Hangsúlyozta, hogy egyedülálló zenei rendezvényről van szó, amely ötvözi a hagyományosat és az újat és a kultúrák közötti párbeszéd számára nyújt sajátos teret.

- Örülünk, hogy a Város támogatja a fesztivált, mivel az Etnofest az elmúlt 10 évben a város és a térség kulturális történéseinek meghatározó pontjává vált.  Üdvözlöm az Etnofest munkatársainak az ötletét, elképzelését, hogy ez a fesztivál az elkövetkező öt év során Közép- és Kelet Európa világzenével és hasonló kifejezési formákkal foglalkozó legjelentősebb kulturális rendezvényévé váljon - emelte ki Ágoston Pribilla Valéria.

Az idei fesztivált a balkáni és az afrikai jellemzi – mondta Dejan Vujunović, a fesztivál szervezője és bejelentette, hogy az első fesztiváli estén a hazai Paniks duo és az Etnokor lép fel, valamint a spanyol La Negra trió, amely a flamencót vegyíti a jazz, a tangó és a brazil zene elemeivel.

- A szabadkai közönség láthatja-hallhatja a marokkói-magyar Tarika és a belizei Garifuna Collective együttest és végigélvezhet egy zenés utazást Közép- és Nyugat-Afrikán át. A fesztivált Bojan Đorđević illetve Romano Suno zenei producer zárja, aki DJ-ként afrikai zenével szórakoztatja majd a publikumot - hangsúlyozta Vujunović.

A fesztivál kísérőprogramja keretében nemezeléssel készült gyapjúszőnyeg-kiállítás nyílik, a hajdújárási Maurer Borászat pedig borkóstolóra várja a nézőket.

A fesztivál védnökei és partnerei Szabadka Város önkormányzata, a Palics Park Kft., a Danilo Kiš Alapítvány és a spanyol Cervantes Intézet.

Mindkét este a koncert 20:30-kor kezdődik, a belépés díjtalan.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop