Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Térítésmentes támogatás a vállalkozóknak

2014.06.18.

A Nemzeti Regionális Fejlesztési Ügynökség a Panonreg Regionális Fejlesztési Ügynökséggel /RRA/ együttműködve 2014-ben két vállalkozásfejlesztés-támogatási programot valósít meg. Az egyik a nők vállalkozó-kedvének a támogatása – térítésmentes pénzügyi segítség formájában, a másik pedig a kis- és közepes vállalatok, vállalkozók és szövetkezetek versenyképességének a fokozására irányul – hangzott el a Városháza Médi Központjában megtartott sajtótájékoztatón.

8086_1.jpg

A Panonreg RRA menedzsere, Ljubica Mesaroš kiemelte, hogy a női vállalkozások támogatásának a lényege, hogy olyan kis- és közepes vállalatoknak nyújtanak támogatást, amelyekben a nők tulajdonjoga meghaladja a 25 százalékot, és akik egyben irányítják az ügyvitelt, továbbá olyan kisipari műhelyek, vállalkozások támogatása, amelyeket nő alapított – az anyagi segítség pedig az ügyvitel megkönnyítését és a vállalkozás piaci helyzetének az erősítését szolgálja mind a hazai, mind pedig a külföldi piacokon.

- A női vállalkozások támogatására, a térítésmentes eszközök odaítélésére előirányzott keret 7.000.000 dinárt tesz ki. Az egyes projektekre 50.000-től 300.000 dinárig terjedő támogatást kaphatnak az érdekeltek.  A program keretében a projekt indokolt költségeinek legfeljebb 75 százalékát térítik meg. A pályázatot június 6-án írták ki és július 11-ig lesz nyitva, a jóváhagyott projektek megvalósításának a határideje pedig 2014. november 25-e - mondta Ljubica Mesaroš.

A továbbiakban elmondta, hogy a kis- és közepes vállalatok, vállalkozók és szövetkezetek versenyképességének a fokozására 21.500.000 dinárt irányoztak elő, az egyes projektek értéke pedig 50.000 és 500.000 dinár között lehet. A pályázatot június 10-én írták ki és július 18-ig lehet jelentkezni.

- Mindkét pályázat sajátossága, hogy a támogatást Szabadkán nyújtjuk, s hogy a jelentkezéseket is a szabadkai irodánkban adhatják át. Eddig nem ez volt a helyzet, hiszen vállalkozóink kénytelenek voltak elutazni a legközelebbi akkreditált regionális ügynökségig, Újvidékre vagy Nagybecskerekre.  Tevékenységünk kiterjed Topolya és Apatin községekre is, ahonnan ugyancsak vannak érdeklődők. A legtöbb kérdés arra vonatkozik, hogy a támogatásból vásárolható-e gép, amellyel a vállalkozás növelné a versenyképességét? Gépek, berendezések vásárlását ez a program nem támogatja – mondta Ljubica Mesaroš.

Ljuben Hristov, a polgármester kisiparért felelős segédje hangsúlyozta, hogy a szabadkai vállalkozóknak csak előnyük származik a Panonreg RRA valamint a szabadkai helyi gazdaságfejlesztési iroda tevékenységéből.

Valakinek esetleg úgy tűnhet, hogy átfedések vannak a Panonreg és a helyi gazdaságfejlesztési iroda tevékenységében, ám aktivitásukkal és a gazdasági környezet javításával lehetőséget teremtenek új munkahelyek megnyitására, ebből pedig mindenkinek előnye származhat – hangsúlyozta Ljuben Hristov.

Hozzátette, hogy a „Mozdulj a munkáért” vállalkozás-támogatási program megvalósítása a végéhez közeleg. Hét szabadkai került be a legszűkebb válogatásba, ami alapján várható, hogy három-négy szabadkai vállalkozó kaphat kölcsönt.

Branislav Malagurski, a Panonreg RRA igazgatója elmondta, hogy a vállalkozás-fejlesztési programok iránt érdeklődő vállalkozók a Panonreg RRA-ban díjmentesen vehetnek igénybe segítséget a pályázat előkészítésére illetve tanácsadási szolgáltatásokat.

Az érdekelt vállalkozók a pályázatokról részletesebb felvilágosítást a következő elérhetőségeken kaphatnak: Panonreg RRA, Jovan Nenad cár tér 15. A telefonszám (024) 554-107, a honlap címe pedig: www.panonreg.rs .

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop