Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 21. ülését

2014.06.16.

A Városháza Dísztermében megtartotta 21. ülését Szabadka Város Képviselő-testülete. A 71 napirendi pont között, amelyet ma vitatott meg a testület, többek között Rendeletet hoztak Szabadka Város 2013. évi egységesített zárszámadásáról, továbbá Határozatot hoztak arról, hogy Szabadka Város Városrendezési Intézete beolvad a Városépítési igazgatóságba. A beolvasztás a gazdálkodás ésszerűsítésével indokolták, mivel egy vállalat lesz, egy vezetőséggel, egy felügyelő bizottsággal, és jelentős megtakarításokat érnek el az áfa-kötelezettségek csökkentésével, ami éves szinten 16 millió dinárt jelent.

8085_1.jpg

Ugyancsak határozathozatallal döntöttek Szabadka Város kinevezési bizottságának a megalakításáról valamint a kinevezési bizottság elnökének és tagjainak a kinevezéséről. A bizottság elnökévé Kern Csabát, tagjaivá pedig Katarina Gavrićot, Milutin Kosanovićot, valamint a Városok és Községek Állandó Konferenciájának a javaslatára Jadranka Stantićot. Szabadka Város kinevezési bizottságának lesz még egy-egy tagja, a közvállalatok és kommunális közvállalatok felügyelő bizottságainak az elnökei, akiket egyenként neveznek ki a bizottságba, amikor az adott közvállalat igazgatójának a kinevezésére kerül sor. Szabadka Város kinevezési bizottságának a megbízatási ideje három évre szól.

A tanácsnokok határozatot hoztak Szabadka Város mezőgazdasági földterületei védelme, rendezése és használata 2014. évi programjának a meghozataláról. A tanácsnokok figyelmét felkeltette az a 400 hektárnyi állami földterület, amelyet a gyanú szerint nem rendeltetésszerűen használtak. A Györgyén melletti parcellákról van szó, amelyek a Vízművek és a Faiskola között terülnek el. A polgármester utasítására egy munkacsoport alakult, amely felülvizsgálja a györgyéni szélvédő erdősáv telepítését, valamint a felügyelő bizottságok felelősségét, amelyek nem figyelmeztettek arra, hogy a Köztisztasági És Parkosítási Kommunális Közvállalat a kapott pénzből nem fásította be az előirányzott parcellákat. Várható, hogy a bizottság javasolja majd bűnvádi feljelentés megtételét a felelősök ellen.

Határozatot hoztak több közvállalat, kommunális közvállalat és intézmény megbízott igazgatójának a kinevezéséről is. Miután záró határozatot fogadtak el a Palicsi Állatkert igazgatója, Bogdan Laban tisztségének a megszűnéséről, az intézmény megbízott igazgatójává legfeljebb egyéves időszakra Petar Savićot nevezték ki.  A Palics-Ludas KV megbízott igazgatójává legfeljebb 6 hónapos időszakra Márton Ferencet, s ugyanilyen időszakra nevezték ki Vesna Prćićet, a Temetkezési KKV megbízott igazgatójává, Ilinka Vukoját, a Szabadkai Piacok KKV megbízott igazgatójává, Tóth Róbertet, a Stadion KKV megbízott igazgatójává és Slobodan Miloševet a Köztisztasági és Parkosítási KKV megbízott igazgatójává.

Az elkövetkező négy évben is Urbán András igazgató irányítja majd a Kosztolányi Dezső Színház munkáját, a Képzőművészeti Találkozó Modern Képtár igazgatójává pedig Nela Tonkovićot nevezték ki négyéves megbízatási időre.

A Szabadkai Rádió Szerb Nyelvű Szerkesztőségének megbízott fő- és felelős szerkesztőjévé Tatjana Milošević okleveles újságírót nevezték ki.  A rádió horvát és magyar nyelvű szerkesztőségei eddigi megbízott fő- és felelős szerkesztőinek a megbízatási idejét további 6 hónappal meghosszabbították.

Rendeletet hoztak a Dr. Bodrogvári Ferenc-díj odaítéléséről is. A 2013-ban nyújtott kiemelkedő tevékenységért és figyelemre méltó alkotásért ezt a díjat Saša Grunčić zenetanárnak, K. Kovács Ákos operatőrnek és Dejan Vujinović művelődésszervezőnek ítélték oda. A Dr. Bodrogvári Ferenc-díjjal járó oklevelet és plakettet Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke adja át 2014. június 22-én, dr. Bodrogvári Ferenc születésének évfordulóján.

A tanácsnokok záró határozattal szüntették meg a Palics-Ludas KV felügyelő bizottsága elnökének tisztségét. Az eddigi elnök, Kern Imre lemondott tisztségéről, miután kinevezték az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium államtitkárává. A Palics-Ludas KV felügyelő bizottságának új elnökévé dr. Tóth Tivadart nevezték ki.

A Városi Képviselő-testület hitelesítette Darko Antelj (ÚDP) tanácsnoki mandátumát, aki a Választás a jobb életért – Boris Tadić, valamint Ana Ivanović (SZHP) tanácsnoki megbízatását. Ő a Hozzuk mozgásba Szabadkát - Tomislav Nikolić választási listáról került a képviselő-testületbe.  Ők a lemondott Zoran Marković és Branislav Joka tanácsnokok helyét vették át.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop