Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Eloltották a tüzet a Közkórház körletében, személyi sérülés nem történt

2014.06.14.

Ma nem sokkal 15 óra előtt tűz ütött ki a szabadkai Közkórház körletében. Annak a melléképületnek a tetőszerkezete égett, amelyben a mosoda és konyha található. A tűzoltó- és mentőalakulatok gyorsan eloltották a tüzet, személyi sérülés nem történt, anyagi károk keletkeztek, a tűz okait vizsgálják. A szabadkai Közkórházat meglátogatta dr. Vesna Kopitović, tartományi egészségügyi, szociálisvédelmi és demográfiai titkár, Maglai Jenő szabadkai polgármester és Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke.

8083_1.jpg

Ilija Despotović, a szabadkai Rendőrségi Igazgatóság rendkívüli helyzetekkel foglalkozó osztályának vezetője elmondta, hogy a tüzet 14 óra 57 perckor jelentették, a helyszínre négy tűzoltó- és mentőegység szállt ki, a tüzet 15 perc alatt lokalizálták.

- A melléképület tetőszerkezete égett mintegy 80 négyzetméteren. A tűzoltó- és mentőegységek beavatkozása gyors és hatékony volt. Folytatjuk a munkát a tűz okainak a megállapítása érdekében. Úgy véljük, hogy a tüzet műszaki hiba okozta – emelte ki Despotović.

Dr. Goran Bićanin, a szabadkai Közkórház igazgatója elmondta, hogy a tűz egy pillanatban elkezdett terjedni a nőgyógyászati és az ortopédiai osztályok szanitáris része felé. A szabadkai Közkórház alkalmazottainak közös erőfeszítéseivel ezekről az osztályokról a betegeket gond nélkül áthelyeztük más osztályokra, az épület biztonságos részeibe.

- Az ortopédiai osztályról 36 beteget helyeztünk át, a nőgyógyászatról pedig 12 csecsemőt és 11 édesanyát. Szerencsére az eseménynek nem voltak emberi következményei. A tűzoltó- és mentőegységek beavatkozását követően át kell vizsgálnunk mindezeket a helyiségeket, hogy megállapíthassuk a károk mértékét, hogy az esti elemzést követően meghatározhassuk, hogyan tovább, miként folytathatjuk a munkát – mondta Bićanin.

Vesna Kopitović kijelentette, hogy a tartományi kormány pénzügyileg támogatja majd a tűz következményeinek az elhárítását.

- A pénzügyi segély mindenképpen rendelkezésre áll és ezt egészen biztosan gyorsan megoldjuk. Először tudnunk kell mekkora a becsült kár és mit fed a biztosítás. Természetesen a tartomány a rendelkezésre áll a kórház munkájának mielőbbi megkezdéséhez szükséges dolgok biztosításában – hangsúlyozta Vesna Kopitović, majd hozzátette: a szabadkai kórházban sok beteget kezelnek, ezért minden polgár érdeke, hogy mielőbb eleget tegyen minden feladatának.

A helyszínelést a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó osztály és a szabadkai Rendőrségi Igazgatóság rendőri hivatalnokai végezték.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop