Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadkán megnyitotta kapuit a sétaerdei medence

2014.06.13.

Kezdetét vette a fürdőidény Szabadkán, viszont ezt megelőzően rendbe kellett hozni a sétaerdei medencét, amelyet a Stadion Közvállalat saját eszközeiből, illetve a város anyagi támogatásából valósított meg. A felújítás mindössze 2 millió dinárba került, mivel a közvállalat a saját alkalmazottaival végeztette el a felújítási munkálatokat. Amennyiben nem így jár el, az elköltött összeg többszöröse sem lett volna elég – emelte ki Tóth Róbert, a sétaerdei medencét is üzemeltető Stadion Közvállalat megbízott igazgatója, amikor Maglai Jenő, Szabadka Város polgármestere és Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportfelelőse ellátogattak a helyszínre a medence fürdőidényének megnyitása alkalmából.

8082_1.jpg

A felújítási munkálatok között 11 tétel szerepelt, kisebbek és nagyobbak egyaránt, de mindegyik elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a medence zavartalanul működhessen. Felújították az olimpiai méretű medencét és környékét, valamint a vízi csúszdát, továbbá rendbe tettek és átfestettek 3 kisebb medencét. Felújították a medencék szűrőberendezését, új víztisztító szűrőket helyeztek üzembe és az úszóiskola medencéjét is használható állapotba hozták, továbbá az illemhely is rendezve lett. Helyrehozták az évek óta üzemen kívül lévő hideg vizű kutat, így több 10 ezer dinárt takaríthatnak meg havonta, hiszen többé nem kell használniuk a városi vezetékes vizet, valamint a termálvíz kútját is felújítják, amellyel megoldható lesz télen az olimpiai méretű medence vizének melegítése. Új kerítést építettek a medence északi oldalán, ahol az előző években a belépődíj kifizetése nélkül szöktek be a leleményesebbek, de a meglévő kerítéseket is rendbe hozták és átfestették. Ezen kívül rendbe tették a medence melletti épületben működő edzőtermet is. A felsorolt munkálatokon kívül további korszerűsítésekre került sor, valamint a medence parkosított területén rendbe tették a pázsitot és mindent átfestettek.

„A siralmas állapotban lévő sportkomplexum felújításáért az igazgató és munkatársai nagyon sokat tettek. Ettől azonban sokkal több kellene. Évtizedek óta nem költöttek ennyit a medence karbantartására, mint most pár hónap alatt” – mondta el Maglai Jenő. Szemmel látható, hogy az igazgató és csapata jó gazda módjára bánik ezzel a közvállalattal, és hónapról hónapra újítják fel azokat az objektumokat, amelyek már az enyészet határán álltak. A medence rendbetétele 2 millió dinárt igényelt, amely összegből a felújításhoz szükséges anyagot vásárolták meg, a munkát pedig a közvállalat dolgozói végezték el. Ez példaértékű a vállalat vezetése és a munkások részéről is, hiszen végre elkezdtek felelősségteljesen bánni saját épületeikkel – tette hozzá Maglai. A polgármester reményének adott hangot, miszerint a polgárok nagy számban fogják megelégedettséggel használni a medencét. A polgármester hangsúlyozta: A nyári hónapok idején a medence sokkal nagyobb haszonnal dolgozik majd, hiszen most minden jövedelmet hivatalosan kezelnek és nem történhet meg, hogy a bevétel feketén magánkézbe kerüljön, mint az előző években.

Maglai Jenő azt is bejelentette, hogy a Városi Tanács legutóbbi ülésén döntöttek arról, hogy a Stadion Közvállalat átveszi a használati jogot a városi stadion felett, amelyet eddig a Spartak FK birtokolt. Hozzátette: pár napon belül a városvezetés újságírók kíséretében hivatalosan is átveszi a használati jogot és a helyszínen győződnek meg az ott uralkodó állapotokról.

Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács ifjúsággal-, sporttal- és idegenforgalommal megbízott tagja megköszönte Tóth Róbert megbízott igazgató felelősségteljes munkáját, hiszen annak köszönhetően jobb feltételek között tevékenykedhetnek a város sportolói a Stadion Közvállalat által működtetett objektumokban. Ugyanakkor bejelentette, hogy a szabadkai medencén tartja edzéseit június derekától július elejéig a szerb vízilabda-válogatott, amely megajándékozza az intézményt az olimpiai méretű medencében használatos vízilabda-pálya felszerelésével.

Tóth Róbert, a Stadion Közvállalat igazgatója megköszönte Maglai Jenőnek és Vjekoslav Ostrogonacnak a medence felújításához nyújtott segítséget. Elmondta, hogy a belépőjegyek árát a felújítások miatt nem emelték meg, az előző évekhez hasonlóan hétköznapokon 110, a hétvégeken pedig 150 dinárba kerül a fürdőzés, a nyugdíjasoknak pedig csupán 50 dinárt kell fizetniük a belépésért a hét minden egyes napján.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop