Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Város és Sandviken Község szándéknyilatkozatot írt alá

2014.06.06.

A Városháza Média Központjában ma Szabadka Város és Sandviken Község (Svéd Királyság) szándéknyilatkozatot írt alá az olyan projektekben való együttes fellépésről, amelyek célja a vállalkozások fejlesztése a tudás és a tapasztalatok átadásával, s amelyek az Európai Unió által finanszírozott programok megvalósítására irányulnak.

8067_1.jpg

A szándéknyilatkozatot Szabadka Város nevében Nebojša Daraboš, a Városi Tanács gazdaságért felelős tagja, Sandviken Község nevében pedig Anders Landel, a svéd község európai ügyekkel foglalkozó irodájának a vezetője írta alá. A szándéknyilatkozat aláírásánál jelen volt Ana-Luis Klin, a Sandvikeni Magánvállalatok Szövetségének elnöke.

A szándéknyilatkozat aláírásában az vezérelt bennünket, hogy a két város közötti eddigi együttműködés tovább erősödjön a közös érdekekkel bíró területeken, hogy ez az együttműködés a két város többi gazdasági, szakmai és civil szervezetét arra fogja ösztönözni, hogy jó egymásközti kapcsolatokat építsenek ki, mondta Nebojša Daraboš.

- Megvizsgáltuk annak a lehetőségét, hogy együttesen lépjünk fel az Európai Unió alapjainál. Figyelembe véve azokat az előnyöket, eredményeket, amelyeket ezek az alapok nyújtanak, kölcsönös a szándék hogy projektötleteket dolgozzunk ki a vállalkozásfejlesztés érdekében, hogy beazonosítsuk a finanszírozási potenciálokat az Európai Unió programkeretein belül, s hogy multilaterális partnerséget alakítsunk ki a projektek megvalósításán – emelte ki Daraboš.

Szándékunkban áll kidolgozni a projekt-javaslatot és a projekt bejelentését is az Európai Unió megfelelő programja keretében, illetve az adott projektnek a megvalósítása, amennyiben elnyeri a pénzügyi támogatást.

Anders Landel elmondta, hogy Sandviken község küldöttsége szabadkai látogatásának kettős célja van. Az első, a VIII. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásáron való részvétel, a vállalkozó szervezetek közötti kapcsolatteremtés, a másik pedig a Sandviken Község és Szabadka Városa közötti együttműködés konkretizálása olyan nemzetközi projekt keretében, amelyet az Európai Unió valamelyik alapja finanszírozna.

Mint mondta, a partnerségbe bekapcsolódott az észak-bácskai közigazgatási körzet is. Úgy vélem, ilyen intézményi háttérrel megvalósítható ez a partnerség, mivel az Európai Unió új tervezési ciklusában (2014-2020) a pályázati kiírásoknál megkövetelik a többszörös partnerséget.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop