Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt a VIII. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár

2014.06.04.

Prof. dr. Snežana Bogosavljević Bošković köztársasági mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter ma megnyitotta a 8. Nemzetközi és Regionális Vásárt, amelyet június 4-e és 7-e között rendeznek meg a szabadkai Sportcsarnokban a Kis vállalkozások, régi mesterségek – nagy kihívás az EU küszöbén jelmondat jegyében. Az 1.400 négyzetméteres kiállítói területen 242 kiállító mutatkozik be Bosznia és Hercegovinából, Svédországból, Magyarországról, Horvátországból, Romániából, Szerbiából és Montenegróból – az idei Vásár partnerországából.

8060_1.jpg

A szabadkai vásár jelentősége annál is nagyobb, hiszen a közelmúlt árvizei és a következményeivel való küzdelem idején, az évek óta tartó gazdasági és pénzügyi válság közepette kerül megrendezésre – mondta a vásár megnyitásakor a miniszter asszony.

- A válság, amellyel a legerősebb és legfejlettebb országok is küszködnek, rámutatott a kapcsolatok és az együttműködés jelentőségére, a szabadkai gazdasági vásár pedig azt mutatja, hogy a kiállítók együttműködve, közös tervekkel, befektetésekkel igyekeznek megoldást találni – mindannyiunk javára – mondta Snežana Bogosavljević Bošković.

A gazdasági válság elsősorban az ipart, az építőipart és a kiskereskedelmet sújtotta, az árvíz miatt a mezőgazdaság jelentős károkat szenvedett, de bebizonyosodott: Szerbia nincs egyedül, vannak barátai a közvetlen szomszédságában, de a térségen kívül is.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere elmondta, hogy a szabadkai gazdasági vásár évről évre nagyobb érdeklődést vált ki, s olyan hagyományos rendezvénnyé nőtte ki magát, amely mögött ott áll Szabadka Város, a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatás-ügyi és a Nemek Egyenjogúságáért felelős Titkárság valamint a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat.

A polgármester köszönetet mondott a szabadkai Körzeti Gazdasági Kamarának, amely tevékenyen hozzájárult a vásár szervezéséhez, s biztosította hét szerbiai körzeti gazdasági kamarához tartozó vállalatok jelenlétét.

Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy magyarországi és horvátországi kamaráknak, kiállítóknak is vannak standjaik a vásáron, de évről-évre nő a vásáron részt vevő országok száma, így idén először mutatkozik be Svédország és Románia is. A vásáron 14 hazai és külföldi városnak is van standja, közülük négy Szabadka testvérvárosa.

- A város, de a régió egészének fontos stratégiai célja a kis és közepes vállalatok erősítése, a revitalizáció támogatása, a vállalkozói szellem erősítése – mondta a polgármester.

Slobodan Vojinović, a szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara elnöke arról beszélt, a régió 2013-ban a külfölddel 1,5 milliárd dollár értékű áruforgalmat valósított meg, ennek 76 százalékát az EU tagországaival, s hogy ezekhez az eredményekhez hozzájárulnak a vásári rendezvények is.

- Térségünk ezen a vásáron is kifejezésre juttatja versenyképességét, s hiszem, hogy az idei vásárt is új üzletkötések követik - mondta a kamara elnöke.

A Montenegrói Gazdasági Kamara elnöke, Velimir Mijušković, elmondta, hogy örömmel fogadták a házigazda felkérését, hogy az idén Montenegró legyen a szabadkai vásár partnerországa.

- A vásárokon való jelenlét több mint a termékek puszta bemutatása, hiszen elsősorban lehetőséget nyújtanak a cégek közötti kapcsolatteremtésre a vásáron részt vevő vállalatok számára – mondta Velimir Mijušković.

A gazdasági, foglalkoztatás-ügyi és a nemek egyenjogúságáért felelős tartományi titkár-helyettes, Juhász Bálint kiemelte, hogy a gazdaságot népszerűsítő rendezvények lehetőséget teremtenek a vállalatok kapcsolatainak az erősítésére, új együttműködési szerződések aláírására, hozzájárulva ezzel a Vajdaság és egész Szerbia gazdaságának az erősítéséhez.

A vásár szervezője a Szabadkai Piacok KKV, társzervezője a szabadkai Regionális Gazdasági Kamara, megrendezését pedig anyagiakkal támogatja a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatás-ügyi és Nemi Egyenjogúsági Titkárság és Szabadka Városa. A vásár minden nap 1-től 18 óráig van nyitva, a belépés ingyenes.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop