Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Fogadás a szabadkai Vöröskereszt dolgozói és önkéntesei számára

2014.06.02.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke és Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociális ügyekkel megbízott tagja ma a Városháza Dísztermében fogadta a Vöröskereszt szabadkai városi szervezetének alkalmazottait, önkénteseit és ifjúsági tagozatának tagjait, a vízi mentőket, a szabadkai Egészségügyi Középiskola tanulóit és a szabadkai Építőmérnöki Kar hallgatói önkormányzatának tagjait, akik önzetlenül segítettek az ország árvíz sújtotta területeire irányuló segély begyűjtésében.

8059_1.jpg

Maglai Jenő polgármester köszönetet mondott azért, amit az elmúlt hetekben tettek a katasztrofális árvizekkel sújtott területek lakosságának a megsegítése, a segélygyűjtés érdekében, majd kiemelte, hogy ez az elszántság és segítőkészség példaértékű a fiatalok és egész közösségünk számára.

- Úgy vélem, hogy a segélyek begyűjtése és a bajbajutott emberek megsegítése minden dicséretet megérdemel. Remélem, hogy a Vöröskereszt vezetősége továbbra is fennen hirdeti majd az önkéntesség, a közösségért való munkálkodás és az áldozatkész emberek iránti méltó viszonyulás szellemét - hangsúlyozta a polgármester.

A helyi önkormányzat lehetőségeihez mérten fokozza majd a Vöröskeresztnek évről-évre nyújtott támogatást, majd annak a reményének adott hangot, hogy az elkövetkező hónapokban a szabadkai Vöröskeresztnek a Vöröskeresztes Tábor megszervezéséhez a rendelkezésére tudnak bocsátani egy ingatlant a Palicsi-tó partján.

Ilija Maravić is köszönetet mondott a megjelenteknek eddigi munkájukért és az árvíz sújtotta területekre irányuló segélyek befogadásában és továbbításában felmutatott áldozatkészségükért.

- Nagy mennyiségű segélyt sikerült összegyűjteniük a soha nem látott árvizekkel sújtott területek megsegítésére, hozzájárulva ezzel a katasztrófa következményeinek az enyhítéséhez. Ugyanakkor a legjobb módon képviselték városunkat, amiért őszinte köszönetet mondok Önöknek – hangsúlyozta a Képviselő-testület elnöke.

Milimir Vujadinović többek között elmondta, hogy a szabadkai fiatalok az elmúlt napokban bebizonyították, hogy segítségükre mindig lehet számítani, és hogy a Spartacus szurkolói is, akiket gyakran illetnek bírálattal a mérkőzéseken mutatott viselkedésükért, eleget téve a segélykérésnek megmutatták, hogy szorgalmas fiatalok, akikre Szabadka és Szerbia egyaránt büszke lehet.

Siniša Trajković, a szabadkai Vöröskereszt titkára elmondta, hogy a szervezet az elmúlt napokban kifejezésre juttatta készségét, hogy eleget tesz a közösség összese elvárásának, ami egyébként is a Vöröskereszt küldetése, a helyi önkormányzat pedig ezzel a fogadással megmutatta, hogy a szabadkai Vöröskeresztet stratégiai partnerének tekinti nem csak a rendkívüli helyzetekben, hanem a Vöröskereszt mindennapi törvényes feladatainak a teljesítésében is.

- Véleményem szerint ifjúsági szervezetünk tagjai nagyfokú szociális érettségről tettek tanúbizonyságot, hitet tettek a szervezethez és a közösségünkhöz való tartozásuk mellett, s hogy készek a gyakorlatban is kifejezésre juttatni azokat az elveket – a humanitást is – amelyekre a Vöröskereszt tevékenysége épül – mondta Trajković.

Megköszönve a fogadást, amilyenre 30 éve nem volt példa, Pece Mihály, a szabadkai Vöröskereszt képviselője elmondta, hogy a városi szervezet rendkívül szervezett tevékenységét 2014. május 16-án kezdte meg.

- A mai napig több mint 300 tonna humanitárius segélyt gyűjtöttünk össze. A segély gazdag tartalmában megtalálható az alapvető élelmiszerektől a ruhaneműn keresztül a lábbeliig, a tisztálkodási szerektől a jószágtakarmányig minden, amire egy árvíz sújtotta közösségben szükség mutatkozik. Eddig 17 szállítmányban valamivel több, mint 90 tonna segélyt juttattunk el a célállomásokra – mondta Pece Mihály.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop