Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Szabadkai Gázművek az eredményes gazdálkodás példaképe

2014.05.30.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke és Tomislav Veljković polgármester-helyettes ma ellátogattak a Szabadkai Gázművek KKV-be, ahol a kommunális közvállalat vezetőivel megbeszélést folytattak a Szabadkai Gázművek gazdálkodásáról és fejlesztési terveiről.

8053_1.jpg

Ez a kommunális közvállalat rendkívüli mértékben eltér több szabadkai közvállalattól és példaértékű a közvállalatok között a működést, tevékenységet és felszereltséget illetően, mondta Maglai Jenő.

- A Szabadkai Gázművek egy dinárral sem tartozik senkinek, nem használja a városi költségvetés eszközeit, egészséges alapokon áll és gazdálkodik, jó példát szolgáltatva arra, hogy hogyan kellene működnie a többi közvállalatnak is – emelte ki a polgármester.

Hangsúlyozta, hogy a Szabadkai Gázművek KKV az utóbbi tízegynéhány évben nem növelte az alkalmazottak számát (átlagban 48 és 50 között alakult), szakképzettségüket tekintve kedvező a dolgozók összetétele, az idén pedig összesen 18 és 20 millió dinár közötti összeget fizet be Szabadka Város költségvetésébe.

A Szabadkai Gázműveknek összesen 9.000 fogyasztója van, ebből 8.250 magánszemély és 570 közület illetve vállalat - mondta a Szabadkai Gázművek KKV megbízott igazgatója, Dragan Božinović.

- Az idei évet komoly beruházások jellemzik, amelyek közül két rész külön figyelmet érdemel: fűtéscsere az intézményekben, néhány iskolában és iskoláskor előtti intézményben, valamint díjmentes rákapcsolódás minden polgár számára a jövőben - mondta Božinović.

Szabadkán az évi gázfogyasztás eléri a 25,5 millió köbmétert, és mint mondta, a gáz árára sem a Szabadkai Gázművek, sem más elosztók nincsenek hatással.

- Áraink a természetes és a jogi személyek esetében egyenlők, vagy megközelítőleg azonosak. Jelenleg a jogi személyek köbméterenként 43 dinárt fizetnek, a magánszemélyek pedig 45 dinárt. Mivel a közületek külön díjat fizetnek a kapacitásra, ezek az árak szinte teljesen azonosak. A harminc szerbiai gázelosztó között az árak tekintetében a középmezőnyben foglalunk helyet – mondta Dragan Božinović.

A Szabadkai Gázművek éves árbevétele 1 milliárd 200 millió dinár. Kinnlevőségeik a közületeknél elérik a 130 millió dinárt, a magánszemélyeknél pedig a 30 milliót, további 7 millió dinár pedig folyamatban levő perek tárgyát képezi.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop