Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Több mint 200 kiállító a 8. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásáron

2014.05.27.

- A sorrendben 8. Nemzetközi és Regionális Vásár június 4-e és 7-e között kerül megrendezésre a Kis vállalkozások és régi mesterségek – nagy kihívás az EU küszöbén jelmondat jegyében. Az 1.400 négyzetméteres kiállítói területen hét ország: Bosznia és Hercegovina, Svédország, Magyarország, Horvátország, Románia, Montenegró és Szerbia több mint 200 kiállítója vesz részt – mondta a Városháza Média Központjában megtartott sajtótájékoztatón Ljuben Hristov, a polgármester gazdasági ügyekkel megbízott segédje.

8050_1.jpg

Kiemelte, hogy Szabadka meghívta partnervárosait, hogy vegyenek részt a vásáron, továbbá az iskolai vállalkozásokat és a helyi közösségeket.

- Meghívtuk a helyi közösségek képviselőit és a vállalkozókat is, akik régi mesterségeket űznek, és akiknek egyébként nem áll módjukban anyagi okokból részt venni a vásáron, de ennek a visszhangja kisebb volt a vártnál – mondta Hristov, majd hozzátette, hogy a szabadkai Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár Szerbiában a harmadik legnagyobb ilyen rendezvény.

A szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara (KGK) főtitkára, Ivan Vojnić Tunić szerint a látogatók megismerkedhetnek Szerbia gazdaságával kicsiben, hiszen 10 közigazgatási körzet illetve 7 körzeti gazdasági kamara (Zaječar, Niš, Valjevo, Pancsova, Újvidék, Szerémség és Szabadka) 37 képviselővel vesz részt a vásáron.

- Fontos, hogy a Vásáron jelen lesznek térségünk vállalkozói is, akik közül 30 mutatkoznak be a standon. Idén először fordítunk komoly figyelmet az üzletember-találkozókra. Eddig az üzletemberek a vásáron tudtak találkozni és megbeszéléseket folytatni, most pedig számunkra azok a rendezvények a fontosak, amelyek nem a vásáron zajlanak és lehetővé teszik az üzletemberek kapcsolatteremtését – mondta Ivan Vojnić Tunić.

A Vásár szakmai programja keretében megismerhetjük a partnerország, Montenegró gazdasági lehetőségeit, különös tekintettel a Bári Kikötő adottságaira – mondta a KGK főtitkára, aki úgy vélte, hogy hasznosak lesznek azok a fórumok is, amelyeken a klaszterekről és a határon átnyúló együttműködésről, illetve az EU források kihasználásának a lehetőségeiről lesz szó.

Ilinka Vukoja, a Szabadkai Piacok KKV ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vásár megrendezésének pénzügyi fedezetét megteremtették és arra kérte a szabadkaiakat, hogy minél tömegesebben látogassák meg a vásárt.

- Szeretnénk, ha minél több polgár tekintené meg a Vásárt, ezért a látogatók számára az utolsó napon nyereménysorsolást tartanak. A nyereményjátékban való részvétel feltétele egy kérdőív kitöltése. Ez adatokkal szolgál számunkra a jövőbeni vásárok megrendezéséhez, hogy elemezhessük, mennyire elégedettek a látottakkal, vannak-e javaslataik a jövőre nézve, kit-mit szeretnének a vásáron látni – mondta Ilinka Vukoja, aki hozzátette: a kiállítók között lesz három szabadkai iskola is.

A vásár szakmai programjait a Városházán, az új Városházán és a Körzeti Gazdasági Kamarában rendezik meg.

A vásárt a Szabadkai Piacok KKV szervezi, a fővédnök Szabadka Város és a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatás-ügyi és a Nemek Egyenjogúságával foglalkozó titkárság.

A vásár minden nap 10-től 18 óráig lesz nyitva, a belépés pedig mindenki számára díjtalan.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop