Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Palicsi-tó az Európai Tavak Hálózatában (nEUlakes)

2014.05.13.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Kudlik Erika, a Helyi Gazdaságfejlesztési Iroda vezetője Janez Fajfar bledi polgármester ajánlása és Riccardo Venchiaruttinak, Iseo polgármesterének a meghívására részt vettek az Európai Tavak Hálózatának első közös konferenciáján, amelyet 2014. május 10-én tartottak meg Iseoban.

8027_1.jpg

A konferenciát az Iseo-tavi Fesztivál keretében rendezték meg az nEUlakes projektkezdeményezés részeként, amelyet az Európai Bizottság Europa for citizens programja tartalmaz. A résztvevők együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá. Szabadkával együtt az aláírók száma 12. A hálózat tagjai a következő önkormányzatok: Ascona, Svájc; Bled, Szlovénia; Carrich on Shannon, Írország; Coniston, Egyesült Királyság; Hamar, Norvégia; Iseo, Olaszország; Keszthely, Magyarország; Tamsweg, Ausztria; Manzanares El Real, Spanyolország; Ohrid, Macedónia, St. Gilgen, Ausztria és Szabadka, Szerbia.  A Hálózat nyitott a tagfelvételre, ami a meglevő tagság javaslatára történik.

A Hálózat létrehozásának célja nagyobb figyelmet fordítani az európai tavak megőrzésére.  A Hálózat szerepe az lesz, hogy különböző megoldásokat találjon az együttes fejlődésre a környezetvédelem, a gazdaság, a kultúra és a közösségi fejlődés terén, továbbá hogy teret és keretet teremtsen a felsorolt városok érdekelt szervezeteinek az együttműködéséhez.

A polgármesterek egyhangúlag elfogadták a hálózat működésének alapelveit, hogy nem lesz tagdíj, s hogy az együttműködés a kezdeti szakaszban a projektötletek megfogalmazására, az nEUlakes Hálózaton belüli potenciális partnerség kialakítására fog irányulni, hogy minél jobban felkészüljenek az Európai Unió alapjai által a 2014-2020-as tervezési ciklusban kiírásra kerülő pályázatokra és más donációk befogadására.

A konferencián ismertették a várható pályázati kiírásokat, majd pedig a polgármesterek megvitatták a felmerült projektötleteket, a lehetséges partnerségeket és a potenciális vezető kedvezményezetteket (akik pályáznak majd az eszközökre). Az együttműködés a felvetett témák további részletezésével folytatódik.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop