Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A szabadkaiak szolidarítása és segítségnyújtása példaértékű

2014.05.18.

A szerbiai és a vajdasági Vöröskereszttel folytatott egyeztetés alapján ma, 2014. május 18-án 14 órakor a szabadkai Vöröskereszt városi szervezetének Bittermann Károly utcai raktárából a szerbiai Vöröskereszt tehergépkocsijával a veszélyeztetett területekre elindult az összegyűjtött palackozott ivóvíz és tartós élelmiszerek teljes készlete.

8025_1.jpg

A többi árut még nem indították el a veszélyeztetett területekre, hanem ezt holnap, május 19-én vagy legkésőbb május 20-án teszik meg a szerbiai Vöröskereszt által szervezett megmozdulás keretében. Tovább folyik az adományok gyűjtése az árvíz sújtotta területek megsegítésére.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és a rendkívüli helyzetek városi törzskara mély háláját fejezi ki a szabadkaiaknak, a társadalmi felelősségvállalást tanúsító cégeknek, egyesületeknek és szervezeteknek a kifejezésre juttatott szolidaritásukért és azért a segítségért, amelyet nyújtottak illetve felkínáltak Szerbia veszélyeztetett területei számára.

2014. május 17-e során, a Szabadka Város szintjén szervezett és koordinált segélyakció keretében a szabadkai Vöröskereszt a polgároktól a következő adományokat vette át: ruhanemű (gyermek és felnőtt) - mintegy 20.500 kg; takarók (takarók, paplanok) – mintegy 2.000 kg; palackozott ivóvíz – 5.000 liter; tartósított élelmiszerek és babaeledel – 1.500 kg, papíráru és tisztálkodási szerek – 1.000 kg.

A szabadkai Vöröskereszt helyiségeiben a nap folyamán 258 polgár adta le segélyadományát.

A szabadkai Vöröskereszt jelentős mennyiségű segélyt vett át, amelyet az Ivan Sarić Műszaki Iskolában és a Mladost IKME-ben gyűjtöttek össze.

A humanitárius segély befogadásában és válogatásában a szabadkai Vöröskereszt városi szervezetének állandó alkalmazottai mellett mintegy 60 önkéntes vett részt, többnyire a Vöröskereszt ifjúsági szervezetének a soraiból.

A Vöröskereszt szabadkai városi szervezete péntek, vagyis május 16-a óta 8-tól 20 óráig állandó ügyeletet tart a Fasizmus áldozatainak tere 3-as szám alatti helyiségeiben a szabadkai polgárok által felajánlott humanitárius segély befogadására.

A szabadkai Vöröskereszt továbbra is arra kéri a szabadkaiakat, hogy folytassák a humanitárius segély gyűjtését. Jelenleg a legjobban tisztálkodási szerekre, tartós élelmiszerekre és ivóvízre van szükség.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop