Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A helyi önkormányzat segítsége az árvíz sújtotta területek számára

2014.05.17.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere a Városháza Média Központjában ma reggel megtartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Városi Tanács határozatot fogadott el, amely alapján a rendkívüli helyzetek városi törzskarával történt megállapodás értelmében az állandó költségvetési tartalékokból 3.000.000 dinárt különít el az árvíz sújtotta területek polgárainak a megsegítésére. Ivóvizet, élelmiszert és tisztálkodási szereket küldenek a rászorulóknak, azzal, hogy 5.000 liter ivóvíz és 8.000 konzerv tehergépkocsival rövidesen Ubra indul, ahol szétosztják majd a veszélyeztetett lakosok körében.

8023_1.jpg

Szabadka Város rendkívüli helyzetekkel foglalkozó testületére nagy nyomás nehezedett a polgárok részéről, hogy szervezze meg eljutásukat az árvíz sújtotta területekre, hangsúlyozta a polgármester, majd hozzátette, hogy a törzskarnak ezekre a tevékenységekre nincs felhatalmazása és nem rendelkezik a szükséges erőforrásokkal sem.

- Nem maradt el a segítség Szabadkáról, mivel a Rendkívüli Helyzetek Szektorához tartozó hivatásosok egy csoportja már napok óta Obrenovácon tartózkodik. Tegnap este három autóbusznyi rendőr indult a veszélyeztetett területekre, továbbá a Szerbia Vasutak dolgozói egy autóbusszal indultak útra. Az ő szállítási költségeiket a helyi önkormányzat fedezi. Tudomásom szerint önkénteseket szervezett a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség is, mondta Maglai Jenő polgármester.

Emlékeztette rá, hogy a kiadós esőzések nem okoztak gondokat Szabadka Város területén, nem fenyegetik az emberek és vagyonuk biztonságát. Kiemelte, hogy az illetékes szolgálatok folyamatosan figyelemmel kísérik a helyzet alakulását, hogy időközben elegendő számú jégelhárító rakéta is érkezett, így kevés esély mutatkozik arra, hogy holnap jégverést hozó felhők alakuljanak ki.

Pece Mihály, a Vöröskereszt szabadkai városi szervezetének képviselője elmondta, hogy a Vöröskereszt városi szervezete tegnap óta 8-tól 20 óráig állandó ügyeletet vezetett be a Fasizmus áldozatainak tere 3. szám alatti helyiségeiben, a polgárok által felajánlott humanitárius segély szervezett befogadása érdekében.

Kérjük a polgárokat, hogy humanitárius segélyként ruhaneműt, baba-, gyermek- és felnőtt ruházatot, továbbá takarókat hozzanak, az élelmiszerek közül pedig csak gyárilag csomagolt termékeket. A segélycsomagok nem tartalmazhatnak friss élelmiszereket, tejet és tejtermékeket, húst és füstölt árut. Arra kérem a gazdaságot is, hogy kapcsolódjon be ebbe a megmozdulásba. Elmondhatom, hogy eddigi felhívásaink visszhangja nyomán az elkövetkező 24 órában még egy szállítmány ételt, vizet, tisztálkodási szereket küldünk oda, ahol erre a legnagyobb szükség mutatkozik – mondta Pece Mihály.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop