Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Beharangozták a VIII. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásárt

2014.05.12.

A VIII. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásárt idén június 4-e és 7-e között rendezik meg Szabadkán, a Sportcsarnokban. Jelmondata: Kis vállalkozások és régi mesterségek – nagy kihívás az EU küszöbén. Az idei vásár célja lehetőséget teremteni a bemutatkozásra és az ismerkedésre, illetve kapcsolatok kialakítása az ország és a térség gazdasági szakemberei, kiállítói között – hangzott el a Városháza Média Központjában megtartott mai sajtótájékoztatón.

8001_1.jpg

A Szabadkai Piacok KKV ügyvezető igazgatója, Ilinka Vukoja elmondta, hogy a vásárt több mint 1.400 négyzetméteren rendezik meg, eddig a rendelkezésre álló terület 80 százalékát foglalták le, a kiállítók többsége pedig a feldolgozó ipart, a fémipart, a kis- és szolgáltató ipart képviselteti majd.

- Tudjuk azt, hogy a kisipar volt és maradt is a gazdasági tevékenység alapja. A válságos időszakokban ez az ágazat volt képes beindítani, megmozgatni a gazdasági tevékenységet, épp ezért választottuk a kisipart a vásár témájául. Természetesen mi is hallottuk a miniszterelnököt, aki nagyobb jelentőséget szeretne tulajdonítani a kisiparnak – mondta Ilinka Vukoja.

A polgármester kisiparral megbízott segédje, Ljuben Hristov elmondta, hogy eddig a vásárra Magyarországról, Horvátországból, Svédországból és Montenegróból érkeztek jelentkezések, továbbá várható macedón és román vállalkozók részvétele is.

Egy újdonságot is bevezettünk. Meghívtuk a helyi közösségek képviselőit és a vállalkozókat, akik valamilyen régi mesterséget művelnek és pénzügyi okokból nem áll módjukban részt venni bármilyen vásáron, hogy vegyenek részt a vásáron. Ezeknek a kiállítóknak ingyenes standokat biztosítunk, amelyeken kiállíthatják termékeiket, megmutathatják, milyen termelői képességekkel, kapacitásokkal rendelkeznek - mondta Ljuben Hristov.

A szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara főtitkára, Ivan Vojnić Tunić közölte, hogy idén a partnerország Montenegró lesz, amely a Bári Kikötővel együttesen mutatkozik be.

- Véleményem szerint ez most nagyon fontos dolog. Országunk az elkövetkező két év alatt autóutat szeretne kiépíteni Montenegró határáig, Szerbia számára pedig hasznos lenne, ha élne a montenegrói beruházási lehetőségekkel, illetve azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a Bári Kikötő kínál.

A látogatók díjmentesen tekinthetik meg a vásárt, a kísérő rendezvények programja pedig nemzetközi jellegű szakmai összejövetelekből tevődik össze.

A vásárt a Szabadkai Piacok KKV szervezi a szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara támogatásával, Szabadka Város védnökségével, ami azt jelenti, hogy Szabadka a vásár megrendezésére 2 millió dinárt biztosít, vagyis a tavalyi keretnél 20 százalékkal kevesebbet.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop