Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Kávé a polgármesterrel

2014.05.01.

A hagyományos palicsi majális keretében a Vígadó teraszán ma Maglai Jenő szabadkai polgármesterrel kávézhattak a helyi tájékoztatási eszközök képviselői.

7986_1.jpg

A találkozón jelen volt Miroslav Vasin, tartományi gazdasági, foglalkoztatás-ügyi és nemi egyenjogúsági titkár, Tomislav Veljković, polgármester-helyettes, Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sporttal, ifjúsággal és turizmussal megbízott tagja, Goran Gabrić, a Palics Park Kft. igazgatója, Márton Ferenc, a Palics-Ludas KV megbízott igazgatója, Gojko Radić, a SZHP városi képviselő-testületi tanácsnoki csoportjának a vezetője valamint Slavko Parać tartományi képviselő.

Maglai Jenő polgármester a szabadkai sajtó képviselőivel folytatott kötetlen beszélgetés során többek között beszélt Palics infrastrukturális fejlesztéséről, a városi szennyvíztisztító hatékonyságának elengedhetetlen növeléséről, továbbá arról, hogy megoldást kell találni a Palicsi-tó összes szennyező-forrásának a megfelelő egészségügyi és műszaki rendezésére.

Maglai Jenő úgy vélte, hogy Palics és a Paliccsal kapcsolatos beruházások szempontjából nagyon fontos, hogy elkészült a Palicsi-tó és környéke ökológiai státusának javítására vonatkozó platform illetve akcióterv, megvalósításuk pedig azonnal megkezdődik, amint megismertetik velük a közvéleményt és elfogadják őket az illetékes szervek.

- Sok munka áll előttünk, hiszen csak az akcióterv mintegy harminc megvalósításra váró feladatot tartalmaz. Bizonyosra vehető, hogy mi magunk nem tudunk mindent megvalósítani, ezért bizonyos intézkedéseket elvárunk a tartomány részéről és számítunk az állam támogatására is – emelte ki a polgármester.

A polgármester és a szabadkai újságírók találkozója alatt a palicsi Vígadó teraszán megjelent Goran Milić ismert újságíró, a qatari Al Jazeera TV szarajevói székhelyű balkáni hír- és TV-műsorainak igazgatója. Milić interjút készített Maglai Jenővel, amelyet szeptembertől sugároznak a 14 műsort tartalmazó Balkáni alkímia – Szerbia című dokumentum-sorozata keretében.

Miroslav Vasin megtekintette a férfi strandon felújított mólót, amelynek munkálatait 5 millió dinárral támogatta a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatás-ügyi és Nemi Egyenjogúsági Titkárság egy 2013-as pályázat alapján. A pályázatot Vajdaság AT városai és községei jelentős idegenforgalmi létesítményeinek a felújítására írták ki.

Oliver Tomić, a Palics Park Kft. marketing-asszisztense szerint Palicsot május 1-jén mintegy 10.000 ember látogatta meg. Mint mondta, Palicsra a majális 4 napja alatt mintegy 40-50.000 vendéget várnak.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop