Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Pozitív elmozdulás a Köztisztasági és Parkosítási KKV-ban

2014.04.25.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke ellátogatott a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalatba, valamint a városi hulladéklerakó válogató központjába, ahol a Köztisztasági és Parkosítási KKV ügyvezető igazgatójával, Slobodan Miloševvel az elmúlt néhány hónap intézkedéseiről beszélgettek, amelyek célja az örökölt helyzet túlhaladása volt ebben a közvállalatban, valamint az elért megtakarításokról cseréltek véleményt.

7977_1.jpg

Maglai Jenő kiemelte, hogy a Köztisztasági és Parkosítási KKV a város egyik legfontosabb közvállalata, ugyanakkor pedig örömének adott hangot, hogy Miloševnek köszönhetően a Köztisztasági és Parkosítási KKV ügyvezető igazgatójává történt kinevezése, vagyis a múlt év decembere óta javultak a pénzügyi eredmények és a munkaszervezés is abban a vállalatban, amelyben az előző években igen komoly gondok merültek fel az ügyvitelben és a pénzügyek terén.

- A felhalmozott adósságok miatt és a közösség érdekében a helyi önkormányzatnak be kellett avatkoznia, hogy megmentse ezt a kommunális közvállalatot, a pénzügyi helyzet szanálása érdekében pedig komoly lépéseket tett az igazgató és a Köztisztasági és Parkosítási KKV vezetősége. Remélem, hogy a vállalatban hónapok óta vizsgálódó rendőrség és az általam kinevezett belsőkönyvvizsgálat eredményei is rövidesen ismeretesek lesznek és hogy azok, akik a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalatot ilyen súlyos helyzetbe hozták, eljárás alá lesznek vonva – hangsúlyozta Maglai Jenő.

Véleménye szerint a közvállalatnak az elkövetkező időszakban nagyobb területre kellene kiterjesztenie a közterületek és a parkosított területek fenntartását, a külvárosi településekről pedig a hulladék elszállítását a városhoz hasonló ódon kellene megoldania, nem pedig a rendszeresített sárga zsákok útján.

- Van még egy komoly gond, amelyet együtt kell megoldanunk, ez pedig a hulladéklerakó kérdése Csantavéren, Bajmokon és Hajdújáráson. Rendezetlen hulladéklerakókról van szó, amelyeket azonban rendeznünk kell, hogy ezeknek a településeknek a lakói is el tudják helyezni a keletkező hulladékot. A külvárosi településeken a hulladéklerakók körül immár két évtizede fennálló helyzetet az elkövetkező 6-12 hónap alatt meg kellene oldanunk mondta a polgármester.

Bejelentette, hogy a helyi önkormányzat májusban mintegy 9 millió dinárra szóló közbeszerzési eljárást ír ki, hogy a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat felújíthassa gépállományát a szolgáltatások minőségének a javítása érdekében, valamint, hogy a helyi önkormányzat segíti két hulladékszállító jármű beszerzését a külvárosi települések tisztán tartására.

Slobodan Milošev azt mondta, hogy az elmúlt időszakban bebizonyosodott: a Köztisztasági és Parkosítási KKV képes elvégezni az alapító által meghatározott feladatokat.

- Jó hír, hogy az év első három hónapjában 21 millió dinár körüli nyereséget valósítottunk meg. Tavaly ugyanebben az időszakban a vállalatnak 16,5 millió dináros vesztesége volt. Restriktív munkaprogramot vezettünk be. Az első két hónapban a megtakarítások elérték a 13 millió dinárt, és az év első három hónapjában a múlt év azonos időszakához képest 60 tonna üzemanyaggal kevesebbet fogyasztottunk el.

A Válogató Központba évente 55.000 tonna szilárd kommunális hulladék érkezik, ez a tevékenység pedig az első negyedévben 1,8 millió dináros nyereséget hozott, nem pedig veszteséget, mint eddig – hangzott el a Köztisztasági és Parkosítási KKV részlegében tett látogatás során. A Válogató Központnak – mint mondták – 2016-tól a Köztisztasági és Parkosítási KKV számára jelentős nyereséget kellene előállítania.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop