Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megszentelték a Szent György-templom tornyát és tetőszerkezetét

2014.04.24.

Pásztor István, Vajdaság AT Képviselőházának elnöke, Nebojša Malenković, a Tartományi Nagyberuházási Alap ügyvezető igazgatója, Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Kern Sólya Mária, a polgármester kommunális tevékenységekkel és környezetvédelemmel megbízott segédje is jelen volt a Szent György-templom tornyának és tetőszerkezetének megszentelésén és az azt követő szentmisén, azt követően, hogy befejeződtek a 2012 júliusában megrongálódott torony és tetőszerkezet felújítási munkálatai.

7976_1.jpg

Nebojša Malenković az újságíróknak elmondta, hogy ez a 74. vallási létesítmény, amelyet a Vajdaságban az elmúlt időszakban szanáltak, felújítottak illetve megépítettek.

- Az úthálózat fejlesztése, a napközik, iskolák és kórházak fontosak a társadalom számára. Nem hanyagolhatjuk azonban el a vallási létesítményeket sem, azokat a beruházásokat, amelyek a szellem épülését, az egyházak és a hagyományok ápolását szolgálják – mondta Malenković, majd hozzátette, hogy a Szent György-templom munkálataira a Nagyberuházási Alap 20 millió dinárt különített el.

Maglai Jenő, miután köszönetet mondott a Tartományi nagyberuházási Alapnak, elmondta, hogy a Szent György-templom tornyának és tetőszerkezetének a szanálása Szabadka Város számára fontos projektum volt, mivel sikerült az enyészettől megmentenünk egy nagy építészeti értéket képviselő vallási épületet.

- Szabadka Város számára a jövőben nagy kihívást jelent majd a rendkívül jelentős vallási létesítmények megújítása, felújítása. Városunkban számos ilyen létesítmény található, és bizonyára sok pénzre lesz még szükség, de meggyőződésem, hogy – ha komolyan látunk a munkához – sikerül megvalósítanunk ezeket a projekteket – mondta Maglai Jenő polgármester.

A Szent György-templom plébánosa, Palatinus István mindenkinek köszönetet mondott, aki csak segített a templomon folyó szanálási munkálatok sikeres befejezésében. Ez a templom neogótikus stílusban, 120 évvel ezelőtt épült, s szükség lesz a templombelső, de különösen az elavult elektromos hálózat felújítására is.

A Szent György-templomban msgr. dr. Pénzes János szabadkai püspök szentmisét mutatott be.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop