Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Diamond projekt záró-konferenciáját

2014.04.23.

A Városháza Dísztermében tartották meg a Századfordulós ékkövek – tematikus kalandozások a szecesszió varázslatos világában (DIAMOND) elnevezésű projekt záró-konferenciáját, amely a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program harmadik kiírása keretében valósult meg. A vezető kedvezményezett Szeged városa volt, a partner Szabadka városa, a projektet pedig az Európai Unió finanszírozta.

7965_1.jpg

Szabadka polgármestere, Maglai Jenő elmondta, hogy a projekt fontos volt Szabadka Város önkormányzata számára, mivel a fő tevékenység a szabadkai Zsinagóga északkeleti homlokzatának a felújítására irányult.

Kiemelte, hogy talán épp ez a tevékenység hatott ösztönzőleg az önkormányzatra és más állami szervre, hogy a projekt mielőbb megvalósuljon azért, hogy a Szabadka gyöngyszemének számító létesítmény megújuljon, visszaállítsák eredeti állapotába. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a projekt megvalósítása során szerzett tapasztalatok elősegítik majd Szabadka és Szeged jövőbeni együttműködését még több hasonló projekt megvalósítása érdekében.

Dr. Solymos László, Szeged alpolgármestere úgy értékelte, hogy egy mindkét város számára jó projekt valósult meg, amelynek célja volt rávilágítani az építészeti örökség szépségeire illetve, hogy konkrét munkálatok révén őrizzünk meg nagyon fontos épületeket.

- Mivel még nagyon sok dolgunk van, remélem, hogy a szecessziós épületek állapotát sikerül a 21. századhoz méltó szintre emelnünk – mondta Solymos László.

A projekt keretében megvalósult minden előirányzott tevékenység: befejeződött a szabadkai Zsinagóga északkeleti homlokzatának a felújítása, a különböző marketing-tevékenységek, elkészült a Raichl Ferenc munkásságát bemutató monográfia, szakmai műhelymunkákat rendeztek, kiállítás nyílt Zentán a szecesszióról és sor került a záró konferenciára is.

Felújították a szegedi Gróf-palota tetőzetét, elkészült a szegedi Schäffer-palota rekonstrukciós terve, továbbá könyv jelent meg 40 szegedi, szabadkai és zentai szecessziós épületről.

A Diamond projekt értéke 344.787 eurót tett ki.

Projekt „Diamond“

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop