Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Horvát Köztársaság nagykövete Szabadkán

2014.04.23.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke munkatársaival ma a Városházán folytatott megbeszélést Gordan Markotićtyal, a Horvát Köztársaság belgrádi nagykövetével és a Horvát Gazdasági Kamara küldöttségével. A találkozón jelen volt a Horvát Köztársaság szabadkai főkonzulja, Dragan Đurić, valamint Slobodan Vojinović, a Szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara /KGK/ elnöke.

7964_1.jpg

A találkozó protokolláris- és munkajellegű is volt – mondta ebből az alkalomból Maglai Jenő polgármester, majd hozzátette, hogy a szabadkai horvát közösséggel kapcsolatban Markotić nagykövettel véleményt cseréltek bizonyos politikai kérdésekről is.

- Örülök, hogy megismerhettem Horvátország nagykövetét, és én is remélem, hogy közösségünk és a gazdaságunk számára fontos témákat is megvitatjuk illetve megoldjuk. Hiszem, hogy az itteni és a horvát gazdasági szakemberek találkozója konkrét eredményekkel jár a mi közösségünk és az idelátogató horvát üzletemberek számára egyaránt.

Markotić nagykövet úr megköszönte a vendéglátást, majd elmondta, hogy 17 horvát cég képviselője látogatott el Szabadkára.

- Szabadka fontos számunkra nem csupán az itt élő, dolgozó és tevékenykedő jelentős számú horvát közösség miatt, hanem gazdasági szempontból is. Úgy vélem, hogy ez az igazi módja annak, miként tudja a diplomácia a gazdaságot szolgálni. A helyi önkormányzatok vezetői és a nagykövetségek közötti ilyen jellegű találkozók a gazdasági szakemberek megbeszéléseinek, üzletkötéseinek köszönhetően konkrét eredményekkel járnak, és hozzájárulnak a gazdasági együttműködés fejlesztéséhez – mondta Gordan Markotić.

Hangsúlyozta továbbá, hogy Horvátország és Szerbia a gazdasági együttműködés tekintetében komplementáris országok, s hogy a recesszió idején a gazdaság az egyik legfontosabb terület, amelyben együtt kell működnünk.

A Városháza Kék termében folytatott megbeszélést követően a horvátországi vendégek a szabadkai KGK helyiségeiben városunk gazdasági vezetőivel találkoztak.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop