Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Közlekedési baleset-szimulációt rendeznek

2014.04.22.

A szabadkai Rotaract Klub szervezésében pénteken, április 25-én 12 órai kezdettel a Kisstadionban közlekedési baleset-szimulációt rendeznek. A gyakorlatot elsősorban a középiskolák záró évfolyamai és a fiatal, kezdő gépjárművezetőknek szánják, illetve mindenkinek, aki csak részt vesz a közlekedésben. Azt szeretnék szemléltetni, hogy a tudatmódosító szerek (az alkohol, a kábítószer) következtében milyen balesetek fordulhatnak elő, illetve mit kell tenni a baleset utáni első pillanatokban, kit kell értesíteni, stb.

7959_1.jpg

A Városháza Média Központjában megtartott sajtótájékoztatón Blaško Stantić, a Városi Tanács oktatással megbízott tagja kiemelte, hogy a megmozdulásra oktatási céllal kerül sor.

- Fel tudjuk-e találni magunkat a hasonló helyzetekben, kit értesíteni elsőnek, mit tenni a baleset utáni pillanatokban – ez a célja a közlekedési baleset-szimulációnak, hogy a tanulók levonhassák a megfelelő tanulságokat, hogy felelősen viszonyuljanak önmaguk és mások iránt, a közlekedésben egyaránt - hangsúlyozta Blaško Stantić.

A szabadkai Rotaract Klub elnöke, Milica Lazić kiemelte, hogy minden évben sok olyan baleset történik, amelyekben fiatal, kezdő gépjárművezetők vesznek részt. Az a célunk, hogy rámutassunk, milyen veszélyek leselkednek rájuk az utakon, mennyire fontos a jó együttműködés a mentőszolgálatok között és hogy milyen következményekkel járhatnak az úgynevezett diszkó-balesetek, amelyek az éjszakai kimenők, a kései szórakozás után következnek be.

A közlekedési baleset-szimulációban részt vesz a mentőszolgálat, a tűzoltó egység, a Funero Temetkezési Vállalat, a Rendőri Igazgatóság tagjai és a Vöröskereszt önkéntesei. A közlekedési baleset-szimulációt az európai közlekedésbiztonsági hét jegyében szervezik meg.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop